7.6.2014

Vanhat kunnon kauralastut

Kauralastut ovat klassikko. Ja herkullinen sellainen myös. Nämä on niitä juttuja, mitä kaikki ovat varmaan tehneet köksäntunnilla... Ja aika monella lienee myös kokemusta siitä, mitä tapahtuu, jos taikinanokareet ovat liian isoja tai lähekkäin. Tai molempia...


Keksi, keksi, kaurakeksi.


Taka-alalla kuprut, joista lisää myöhemmin.

Nämä kauralastut tehtiin kaurahiutaleista, joiden puuroksi keittely kestäisi vain viisi minuuttia. Eli aika höttöä. Minulla on kuitenkin sellainen käsitys, että vielä parempaa tulisi vähemmän pikaisilla hiutaleilla tai ryyni-suurimo-akselilla. Rapeampaa? Pitsisempää? Jotenkin noita ei tahdo edes kaupasta löytää?

Sokerina käytin tummaa ruokosokeria. Vaahtoutuminen on sen kanssa vähän heikompaa, mutta maku on kivan karamellinen. Mukaan mahtui myös ripaus inkivääriä. Kauralastu on kesäkeksi! Tavallaan olen kaurakekseistä bloggaillut aiemminkin, mutta kunnon resepti lastuille puuttui.


Kauralastut

(noin 36 kpl eli 4 pellillistä)

1 muna
1.5 dl (tummaa ruoko)sokeria
100 g margariinia
3 dl kaurahiutaleita
1 rkl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
(1 tl jauhettua inkivääriä)

Vatkaa muna ja sokeri kuohkeaksi. Sulata margariini, ja lisää siihen kaurahiutaleet. Mittaa ja sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe (ja inkivääri).

Yhdistä sitten kaikki ainekset, ja kääntele ne huolella sekaisin. Nostele pellille 9 taikinanokaretta. (Loppu taikina jääkabeen, ja toista sama rumba neljä kertaa.) Muista jättää leviämisvaraa! Paista 175-asteisessa uunissa noin 6 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti