16.6.2014

Uudempi kesäjuoma: raparperipiimä

Pitkästä aikaa jotakin juoma-smoothie-linjan postattavaa. Ei niin, etteikö täällä olisi nautiskeltu ties mitä nestemäisiä tai muhjuisia juomia ja lusikoitavia herkkuja... Mutta jos uutuusarvo on vaatimaton ja ulkonäkökin kehno, ei niistä sen suurempaa muisteltavaa jää.

Mutta tässä ainakin omasta mielestäni astetta kiinnostavampi idea. Raparperi-inkivääri-(unikko-)piimä! Om-nom-nom! Tällaisen loihdin itselleni välipalaksi samalla kun ahkeroin raparperia paloiksi, pusseihin ja pakkaseen. Voiko se muuten olla smoothie, vaikka raparperi muhjutetaan ilman väkivaltaa ja teräaseita (eli mikrossa)? Hmmm...


Helppoa kuin heinän teko (kuvan vaiheet lukemisjärjestyksessä):
  1. Raparperi paloiksi ja mukiin. Joukkoon kandeerattua inkivääriä palasteltuna (tai maustehyllystä jauhettua inkivääriä ja hieman sokeria).
  2. Muki pikaisesti mikroon.
  3. Sekoita ja lisää vaikka hieman unikonsiemeniä (söpööööö).
  4. Kaada piiiiimääää.
  5. Sekoita. Siinä se on, raparperipiimä.
  6. Sekoita vielä pikkaisen lisää ja juo. Ja huomaa hymyileväsi.

On muuten piimä hyvää. Unohdan sen olemassaolon aina noin puoleksi vuodeksi tai vuodeksikin. Sitten hoksaan taas ostaa kaupassa. Ja ihmetellä taas puolen vuoden päästä että aa, juu, nammm... :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti