1.6.2014

Raakalaisten suklaakonvehdit
(minttu, karpalo ja mysli)

En ymmärrä mistä kaappiini oli ilmestynyt raakasuklaan kotivalmistuspaketti, mutta nyt sille annettiin vihdoin kyytiä. Ja helpompaa tuskin voisi olla, paketin ainekset sekoitetaan, ja seos kaadetaan muotteihin. Vaikeampaa on odotella mokkuloiden jähmettymistä jääkaapissa. (Kaikkein vaikeinta siis jos itsekin koetat sinne kömpiä.)

Tosiasiassa raakasuklaapaketin ohjeissa haasteltiin jotakin kuumasta vesihauteesta. Itse heitin nestemäisiä aineksia sisältävät purkit hetkeksi kraanakuumalla vedellä täytettyyn kahvikuppiin. Ja kun kaikki aineet olivat isossa kulhossa, pyöräytin helahoidon pari kertaa pikaisesti mikrossa, jotta viimeisimmätkin möykyt sulivat. Kukin tyylillään.


No, itse sekoitettu raakasuklaa maistui täsmälleen samalta kuin aiemmin maistamani valmisraakasuklaat. Paketissa oli gojimarjoja, joilla en kuitenkaan halunnut suklaata pilata. Sen sijaan syntyi maustamatonta suklaata, minttusuklaata (minttuaromilla), karpalosuklaata (kuivatuilla karpaloilla) ja myslikonvehteja. Omat viritelmäni olivat kaikki törkeän hyviä. Tottakai, kun valitsin omaan makuuni iskevät tuunausainekset. Mysli-suklaasotkusta tulee muuten todella kivoja kökkyröitä. Ja ne menivät kaupaksi niin nopeasti, ettei edes kuvaa saanut.

Muotteina käytin pakkauksen yskänlääkekippojen tapaisten juttujen sijaan silikonimuotteja (simpukka ja sydän) sekä joulukalenterista säästettyä muottia! Ihan tosi, aika martta olen kun näin kauan olin säästellyt. Simpukankuorimuotilla tuli ihan kaupan konvehtien näköisiä luomuksia, kun puolikkaat liimasi toisiinsa. Wau.


Mutta siis... Miksi tehdä konvehteja itse? Minulla ei ole raakasuklaaseen asennemotiiveja, ja pidän kyllä enemmän normisuklaasta. (Ja minulla on kasapäin kaupallisia lempikonvehtejakin... :P) Mutta askartelu on kyllä aika kivaa, ja itse tehden voi kokeilla ihan uudenlaisia makuvariantteja. Odottelu on näiden kanssa pirullista, joten valmistamispuuhissa kannattaa olla suunnitelmallisuutta. Tai sitten kannattaa sovinnolla jättää tekijöille kohtuulliset määrät suklaamyslimassaa jo tuoreeltaan herkuteltavaksi... Öhöm... O:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti