14.6.2014

Myslipatukkaleipä (energiaeväs)

Joskus homma pelaa, vaikka keittiöhommia huiskisi ihan vain vasurilla. Ja juuri näin kävi tämän energialimpun kanssa.


Sama taikina ja kaksi eri kokoa. Paistoaika korreloi todistetusti värin kanssa!
Ison tumman pötkön ominaisuudet voittivat.

Tarkoituksena oli leipaista perusaineista kokoon huoleton myslileipä. Lyhyellä kaavalla, siispä quick bread -tyyliin banaanileivän menetelmiä mukaillen. Oli nimittäin pakottava tarve saada jotain ravitsevaa ja helposti kuljetettavaa treenievästä pitkälle päivälle. Jotain parempaa kuin paketillinen sokerisia myslipatukoita, energiapatukoita tms.

Leipäpötkö onnistui maun puolesta aivan älyttömän hyvin. Käyttämäni taateli-kookos-spelttimysli toi mainion purutuntuman! Ja koska taatelipalat mehevöityivät taikinan seassa, niiden maku ja makeus tulivat framille paljon paremmin kuin mysliä jugurtin kanssa nauttiessa.

Tämän energiaharkon koostumus on juuri sopivan tiivis, mutta pehmeän kuohkea. Pötkö vaan reiluiksi paloiksi, ja palat folioon. Todella näppärä eväs. Ja kyllä jaksaa!


Leivän sisällä pienet kuivatut (mustat) taatelipalat mehustuivat sisukseltaan takaisin vaaleanruskeiksi ja kuoreltaan viininpunaisiksi.Myslileipä


4 banaania
3 munaa
3 tl vaniljasokeria
0.5 tl suolaa
2 dl (hiivaleipä)vehnäjauhoja
2 tl etikkaa
2 tl soodaa
5 dl mysliä (mulla taateli-kookos-speltti, Urtekramin vehnätön sekoitus)

Soseuta banaanit ja munat (muusaa, blendaa, vatkaa tjsp). Lisää seokseen vaniljasokeri, suola ja jauhot. Mittaa lasiin etikka ja sooda, ja sekoita kupliva keitos taikinaan. Mittaa ja pyöräytä sekaan lopuksi vielä mysli. Paistele leipävuoassa 175-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia.

Ja hei... Repertuaaristahan löytyy myös hullun hyvä taateli-banskuleipä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti