28.6.2014

Murot maidolla vai jugulla?

Murot ja myslit kiinnostaa aina. Olen ikuinen murokuppipentu, jotenkin vain aamu alkaa iloisesti, jos siihen kuuluu herkullisen kulhoannoksen kauhominen. Muroaamiaiset kulkevat minulla kuitenkin jollain tapaa kausittain, ja välillä ne unohtuvat kokonaan. Muromyslit, riisimurot, myslit, raksut… kaikkea on kokeiltu niistä sokeripommeista terveellisiin kaarnanpaloihin asti.


Outoa on kuitenkin se, että lapsena söin aina muroni maidon kanssa. Ja aamupalalla lueskelin aina hämmentyneenä tarjoiluehdotuksia: maidon, jugurtin tai viilin kera. Jugurtin tai viilin! Kuka voisi olla niin typerä. Ja kyllä, kyllä vaan. Nyt pari vuotta myöhemmin syön raksut poikkeuksetta jugun (joskus jopa viilin) kanssa. Löysässä maidossa lilluvat mömmöt eivät kiinnosta pätkääkään. Että sellaista evoluutiota. Mites teillä?

Kuvissa seikkailevat Hopottajien kampanjassa maistellut Nestlen Shredded Wheat -aamiaisnaksut. Rapeita viljaisia tyynyjä, joissa on hillomainen marjasisus. Vähän erilainen murokonsepti! Tykkäsin siitä, että rapean kuoren sisällä on tahmea ja karpalosta kipakkuuttakin hieman saava täyte. Sitä saisi olla enemmänkin. Toimii jugurtin kanssa! Ja parhaiten, jos päälle ropsauttaa vielä paahdettuja seesaminsiemeniä ja vadelmia! Jälkimmäiset menevät siis paahtamattominakin...


Tuolla takana pilkottaa mallipuraisu sisuksesta!

1 kommentti: