24.6.2014

Acceptable cookies: Juustokakkukauralastut

Tuossa jonnin aikaa sitten tuli tehtyä kaurakeksejä. Siis kauralastuja. Ne on ehkä paras näistä itse leivottavista kekseistä, pikkuleivistä yms. turhakkeista. (Liputan yleensä kunnon kakun tai pullan puolesta jälkkärinä.) Vaikka on toisaalta Hanna-täditkin aika maukkaita.



Mutta kauralastut… Ne tekevät kauppansa tietysti ihan omana itsenään siellä kahvipöydässä, mutta tuo rapean makea kauralehti toimii älyttömän hyvin myös juustokakun (tai vastaavan leivosviritelmän) alustana. Eli tuorejuustoa ja ehkä vähän rahkaa, kermaa tai vaikka vaniljajugua sekaisin, ja mauksi marjoja, hilloa tai muuta kesäistä. Massa sekaisin ja pursotetaan söpöt juustokakkuruusukkeet keksien päälle. Ja jos ne kauralastut vielä muotoilee uunikuumina kupeiksi, niin aina parempi.

Meillä valmiiksi pursotettuja keksejäkin suositummiksi nousivat DIY-kauralastu-juustokakut. Eli keksipino pöytään, ja sama temppu parille kulholle erimakuisia tuorejuustotäytteitä. Jokainen saa sitten kuopaista haluamaansa täytettä sopivan verran täydellisen rapeana säilyvällä keksillään! Minä ideoin makeaksi juustokakkumassaksi banaani-karpalon ja toiseksi mauksi maapähkinävoin. Ja miten arvasinkin, että levoton yhdistelmä makeaa kaurakeksiä ja suolaiseen vivahtavaa tuorejuusto-maapähkinävoiseosta toimisi niin hyvin! Om nom nom!


Yksi keksierä laitettiin hetkeksi takaisin uuniin kuprumuotoa hakemaan.
Taipuvat siinä ylösalaisin käännettyjen silikonimuffinivuokien päällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti