13.5.2014

Makaronilaatikko (mut ei normi-)

Joskus yksinkertainen on parempaa. Makaronilaatikko ilman jauhelihaa! Tätä suunniteltiin alunperin lisukkeeksi, mutta broilerit jäivät kokonaan paistamatta... Hassua. :D


Makaronilaatikko on maustettu muskottipähkinällä, joka on ihan must. Munamaidon korkkasin yrttimaustetusta ruokakermasta. Omat parveketimjamit, -oreganot ja -meiramit ovat vielä sen verran hentoja, että niistä riittää vain koristeeksi. Makaronipaistoksen maku on taivaallinen. Ihanan kotoisa ja lempeä mutta monivivahteinen.

Vaan mitä yhteistä on retrosuosikki rakettispagetin runsaskuituisella versiolla ja meikäläisen unikonsiemen-sitruunamuffineilla? Tolkuton kurkuman kanssa pelleily. :D Ja molemmissa keltaiseksi värjäily on oikeastaan aika turhaa, vaikka eipä siitä vahinkoakaan ole... Kurkumallahan on kuulemma paljon terveydelle suotuisia ominaisuuksia.


Tämä on lihaton makaronilaatikko. (Se toinen on sitten vissiin lihava?)


Makaronilaatikko

(lasiseen leipävuokaan TAI tuplattuna lasagnevuokaan)

200 g (keltaista) rakettispagettia
2.5 dl ruokakermaa "kolme yrttiä"
0.25 tl muskottipähkinää
1 muna
noin 16 kirsikkatomaattia

Keitä spagetti suolavedessä, vähennä suositellusta keittoajasta minuutti tai kaksi. Vatkaa muskottipähkinä ja muna ruokakerman joukkoon, ja holauta seos sitten spagettikattilaan (kunhan olet ensin valuttanut keitinveden pois). Sekoita, ja kaada koko komeus voideltuun uunivuokaan. Painele pintaan vielä halkaistuja kirsikkatomaatteja. Kypsennä 160-asteisen uunin alaosassa noin tunnin verran.


2 kommenttia:

  1. Näyttääpä herkulliselta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, arleena, kyllä se hyvälle maistuikin. Myös ne rippeet, jotka pakkasin vielä tämänpäiväiseksi työlounaaksi. ;)

      Poista