24.5.2014

Cinnamon chip scones - Kanelihippuskonssit

Maailman paras skonssi (ja jos ei otokseni ole ihan 100% kattava, niin aika lähelle päästään kuitenkin) on cinnamon chip -skonssi. Näitä olen syönyt sekä Euroopassa että Jenkeissä, missä ne ovat erityisen kova juttu. Suomessa näitä ei varmaankaan leivota missään, koska meillä ei kanelihippuja kaupoissa näy. Cinnamon chip on siis suklaahipun kaneliversio, joskin tuote ei sisällä lainkaan kaakaota. Eli rinnasteinen oikeastaan enemmänkin valkosuklaaseen.


Tehtiin kolmikulmaisia...


Sekä pyörylöitä...
En osaa päättää suosikkia.
Ehkä pylpyrät kuitenkin?

Olikohan mun kanelihippuskonssit ensimmäiset laatuaan, jotka on leivottu Suomen maaperällä? Näitä nimittäin väänsin Chicagon tuliaisista. Ja tuli kyllä syntisimmät skonssit ikinä. Skonssinirvanaa parhaimmillaan. Jenkeissä muuten skonssit on monesti kuorrutettu sokerisiirapilla, ja erään ketjun cinnamon crunch -skonssi, jossa oli tuollainen kanelin maustama sokeripäällinen, nostatti kyllä allekirjoittaneelle järjettömän sokerihumalan. Sokerikrapulaltahan sitten suojelee kahvi. ;)

Kotiskonssit toteutetaan vähän kohtuullisemmalla linjalla. Eihän nyt ollakaan Jenkeissä, saati sitten lomalla. Kanelihiput ja puoli desiä inkiväärisiirappia makeuttavat skonsseja aivan tarpeeksi, ja ravintosisältöä parantavat myös kaurahiutaleet. Lopputulos maistuu täydellisen jälkkärihemmottelulta, mutta sopii viikonloppuna aamupalaksi. Nam. Maahantuojat hoi, saisko cinnamon chippejä lähimarkettiin?


Tein skonssitaikinan ensi kertaa monitoimikoneella. Helppoa!


Tästä alkaa muuten skonssien ABC-urakka, jossa haastan itseni leipomaan skonssivariaatiot A:sta Ö:hön. (Ikäänkuin mulla olisi tässä ollut skonssitarjonta aiemmin heikoilla...) Tosin aloitan nyt kettumaisesti C:llä. Cinnamon chip scones eli kanelihippuskonssit.


Cinnamon chip scones - Kanelihippuskonssit


3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
0.5 tl suolaa
50 g margariinia
1 dl kaurahiutaleita
1 dl maitoa
0.5 dl inkiväärisiirappia
1.5 dl kanelihippuja (cinnamon chips)

(Kanelihippujen tilalla voit käyttää palasteltua normi- tai valkosuklaata + skonssitaikinaan 1 tl kanelia. Inkiväärisiirapin korvaa tarvittaessa maito + 2 rkl sokeria ja 1 tl jauhettua inkivääriä.)

Mittaa vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola kulhoon ja sekoita keskenään. Lisää margariini joukkoon nokareina ja nypi se kuivien aineiden kanssa murumaiseksi seokseksi. Lisää ensin kaurahiutaleet ja sitten kylmä maito, inkiväärisiirappi ja kanelihiput. Sekoita nopeasti (älä vaivaa). Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja kaulitse noin 2 cm paksuksi levyksi. Leikkaa skonssit muotilla tai terävällä veitsellä. Paista 225-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.

TAI: Hoida homma monitoimikoneessa! Jauhot, leivinjauhe ja suola pyörimään. Sekaan margariini. Surrr. Vielä kaurahiutaleet, maidot ja siirappi. Pikasurrr. Kanelihiput painellaan taikinan uumeniin parilla huolettomalla kääntelyllä työpöydällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti