21.4.2014

Salaatti vain yksinänsä mökötti?

... no ei kyllä mökötä kauaa!

Kevät on jo pitkällä, ja kaltaiseni hätähousut valmistautuvat jo kesäfiiliksiinkin... Kesäkauden satoa saadaan kuitenkin odottaa vielä hyvän aikaa, mutta vehreyttä voi onneksi tuoda lautaselle milloin vain. Kotimaisia kasvihuonevihanneksia kun on saatavilla kaupan hyllyltä ympäri vuoden.


Termit selviksi. Puhutaan asioista niiden oikeilla nimillä.


Tämä postaus liittyy Kauppapuutarhaliiton kampanjaan, jossa Vihannes.net-sivustolla ja Facebookissa inspiroidutaan kotimaisista (toistaiseksi vielä kasvihuone-) vihanneksista. Ja muistutuksena muuten se, että sirkkalehtimerkki on logona takuu siitä, että tuote on sataprosenttisesti Suomessa viljelty.

Oma kasvishaasteeni oli kuitenkin paha. SALAATTI! Niin paljon kuin kasviksia, vihanneksia, juureksia, hedelmiä ja marjoja mielelläni popsinkin, perussalaatti saa naaman näkkärille. Tarkemmin mietittynä tunnistin jutussa selkeän asenneongelman, mikä ei muuten kasviksiin liittyen ole kauhean harvinaista... Ja tästä kaikesta pohdinnasta tuimistuneena päätinkin valita nimenomaan sen klassisen lehtisalaatin, ja tehdä siitä jotakin ilahduttavaa.

Vihreää lehtisalaattia löytyy pienimmästäkin marketista ympäri vuoden, ja on vain sinusta (minusta) kiinni, miten ja minkä kanssa se tarjoillaan. Pelkkä lehtisalaatti ei ole ateria, mutta esittelepä se osana kiinnostavaa kokonaisuutta, ja nassut venyvät pöydän ympärillä hymyyn. Vieläkö Vihanneslaulu on muistissa?


Iiks.


Lehtisalaattilounaalla tavattiin myös kotimaisia ituja, raitajuurta, minttua ja sitruunamelissaa. Raikasaromiset yrtit ovatkin ihan paras juttu lehtimäisen salaatin jokkoon revittynä!

Salaatin kruunasi järjettömän herkullinen, intialaisittain jugurttimarinoitu kukkakaali. Soijapohjaisen jugun tiimoilta ateria oli täysin kasvipohjainen, ja ylimääräinen marinadi toimi myös salaattikastikkeena. Marinoitu kukkakaali on aika tiukka haastaja tavan sunnuntaipaistille. :D Resepti tulossa ylihuomenna keskiviikkona, odottakaa ja hämmentykää. Upea näky ja hieno makuelämys!Salaattipeti


lehtisalaattia
minttua
sitruunamelissaa
mungpavun ituja
raitajuurta

Revi lehtisalaatti haarukointikokoon ja asettele kauniiksi pohjaksi tarjoiluastiaan. Revi salaatinlehtien lomaan myös tuoreita yrttejä. Käyttämieni mintun ja sitruunamelissan tapaan tähän käyvät kaikki raikkaat, lehtevät yrtit kuten vaikka basilika, persilja ja rakuuna. Ropistele päälle reilusti mungpavun ituja, ja vuole joukkoon juustohöylää tai kuorimaveistä käyttäen ohutta siivua raitajuuresta. Juureksen voi ohuena viipaleena tai raasteena käyttää tuoreeltaan, mutta makua voi halutessaan miedontaa kypsentämällä ne keittäen.Yhteistyössä Kauppapuutarhaliitto ry.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti