15.4.2014

Löytyy itua ja munaa! Komeakin vielä!

Ja nyt ei puhuta mistään ihannemiehen kriteereistä. Joku roti! Ei… Puhutaan kevyestä, helposta lounaasta. Joka nykytavan mukaisella tavisraflan listalla kulkisi itsestään selvästi nimellä itua ja munaa. Ja ei siinä paljon muuta tarvitakaan. Roima määrä Worcester-kastiketta vain. Ja kun jääkaapissa semmoinen oli, puristinpa sekaan yhden limelohkon mehunkin. Ja juustoraastetta. Lopputuloksena munakas.


Itumunakas.


Mitä itua? Mungpapua. Olen ihan keltanokka itujen ostamisen suhteen, mutta ehkäpä hippiydyn tästä kokemuksesta taas hieman lisää. Idut rouskuvat mukavasti suussa, ja sopivat siis kivasti salaattiin. Munakasta varten kuitenkin kieräytin ituja pannulla jo etukäteen, ja ne saivat kypsemmän oloisen maun. Lihaisamman ja pähkinäisen! Ihan totta. Eli idut pannuun ja siihen päälle muutama vatkattu muna (ja Worcesteria ja juustua). Töki lastalla, ja käännä loppuvaiheessa munamassa puolikuuksi. Mitä pienempi pannu, sen komeampi munakas!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti