26.4.2014

Kaakaoleipä appelsiinin aromeissa

Halusin tehdä pääsiäispullaa. Tai leipää. Siis jotain känttyä, jossa olisi hirveästi sitä säilöttyä appelsiininkuorimokkulaa ja rusinoita. Ja kaakaota.


No, leivoin sitten ennemmin leiväksi luokiteltavan teoksen, jossa on kyllä makeutta noista sisuksen aarteista johtuen. Ja aivan hieman on kuulkaa lisättyä sokeriakin. Leipä on kaltaisilleni henkilöille, joille pienesti makeat jutut maistuvat myös aamu- ja välipaloilla. Ja appelsiininkukka ja kaakao tuovat ihanan aromin tähän leipään!

Pääsiäisenä tai muulloin... Tämä on hyvää!

P.S. Paistomittarin käyttö unohtui taas. Höh.


Moraalittomia "tuliaisia". If you know what I mean...


Leipäslaissi, jossa ennätysmäärä sattumia!


Kaakaoleipä


3 dl kylmää vettä
1 ps kuivahiivaa
3 rkl appelsiininkukkavettä
3 rkl kaakaojauhetta
3 rkl sokeria
3 rkl kookosöljyä
4 dl täysjyvävehnäjauhoja
0.5 tl suolaa
100 g appelsiininkuoripaloja
1.5 dl (keltaisia) rusinoita
noin 2 dl vehnäjauhoja

Mittaa ja sekoittele lusikalla kaikki ainekset, poislukien viimeisen rivin vehnäjauhot. Peitä kulho hetkeksi, ja anna ainesten imutella nestettä itseensä ainakin 10-15 minuuttia. Alusta, vaivaa ja työstä taikinaa sitten osaamisesi mukaan, ja lisää samalla sopivasti vehnäjauhoja. Kohota taikina peitettynä kulhossa kaksinkertaiseksi.

Taittele taikina, ja muotoile se leiviksi tai leipäsiksi. Paista 200-asteisessa uunissa 10-40 min riippuen siitä teitkö pullia, sämppäreitä vai isompia leipiä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti