18.3.2014

Värivallankumous smoothien toimesta

Mustikka on meillä päin kaikkien smoothie-, fruitie- ja pirtelöjuomien kulmakivi. Sillä vaikka vuodet vierivät, niin yksi pysyy: pakastimesta löytyy aina mustikkarasioita! :)


Mustikoiden (ainoa?) piirre, joka ärsyttää, on se väri. Siis juu-juu, yleensä mustikan tumma punainen on vaan plussaa, mutta kun se peittää sitten alleen kaikki muut värit! Kaipasin aamupalapöytään vähän viherrystä, ja surrasin kauniin vihreän kiivi-päärynäsmoothien. No, tuumasin että kyllä sinne pari mustikkaa voi heittää sekaan ilman, että juoma punastuu. Kenties vihreä väri vähän vain tummenisi? Vaan jo minimaalinen satsi mustikoita teki seoksesta aivan punaista. Tässä vaiheessa peli olikin jo menetetty, joten lappasin suosiolla mustikkaa sekaan ihan mustanaan...

Ja jos väri-idea ei nyt ihan toteutunut, niin maku silti ilahdutti. Täydellisen raikas ja luonnollisen makea. Onneksi olin leikannut kiivistä koristeslaissit, niin saatiin edes jotakin vihreää kattaukseen!

Ennen. Ja jälkeen.


KPM-smoothie

(kahdelle)

3 kiiviä
1 päärynä
reilusti mustikoita (pakkasesta)
+ nestettä

Kuori ja pilko kiivit. Pilko päärynä, ja poista sen kannat, mutta älä kuori! Ja sitten sekaan ne mustikat. Surauta soseeksi, ja lisää haluamaasi nestettä (mehua, maitoa, porevettä tms.).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti