16.3.2014

Ravintola Juuri [revisited]

Millä perusteella jotakin paikkaa voi kutsua lempiravintolakseen? Pitääkö sen olla sun kantapaikka, johon palaat aina uudelleen ja uudelleen viihtymään. Vai riittääkö yksi, ainutkertainen illalliselämys, joka sattuu tekemään lähtemättömän vaikutuksen. Entäpä ruoan, palvelun, ilmapiirin sekä seuran merkitys, ja näiden keskinäinen arvotus?

Enempi parempi. Epäilemättä lempiravintoloita voi olla useita. ;) Ja järisyttävällä kahden illastuskerran kokemuksella julistan nyt ravintola Juuren omaksi suosikikseni Helsingissä. Sapaskonsepti, maut, miljöö ja illan fiilis kun tuntuvat tuolla menevän aina ihan nappiin. Ei kahta ilman kolmatta? Tekisi kyllä mieli mennä heti uudestaan, vaikka pitää ehkä odottaa sapaslistan vaihtumista. (Erään viime vuoden syysillan antimiin voi palata tästä linkistä.)


Tällä kertaa illan paras oli kyllä Affenanmaan taimen.
Maustereuna houstasi kalan aivan täydellisenä makupalana.

Neljä sapasannosta, jälkiruoka sekä asiaankuuluvat juomat ovat hyväksi todettu setti, jonka jälkeen meikäläisellä on kylläisen tyytyväinen olo ilman ähkyä. Raavaalle miehelle ilman muuta enemmän. Tämänkertaisen sapasteluillallisen aloitukseksi valitsin Puulaveden muikunmätiä ja mustaa pannukakkua sekä sokerisuolattua Ahvenanmaan taimenta, punaherukkaa ja lakritsia.


Tervehdyksenä savumusse, ja jatkoksi mätimoussea
verilätyllä sekä taivaallista taimenta.

Sapasteluni jatkui maistelemalla pintasavustettua poronsydäntä, omenaa ja pihlajaa ja loppuviimeksi hunajaglaseerattua munajuustoa raakamaidosta ja säilöttyä karpaloa. Ja olikin muuten hyvä jättää juusto viimeiseksi, koska tämä sapas oli niin makea, että luokittelisin sen melkeinpä jälkiruokaosastoon. Ja nimenomaan jälkiruokia kohti suunnattiinkin, kun nautimme yhteistuumin vielä pienet makeat sekä ”tyrnijuustokakkua”, eli tuorejuustomoussea, tyrniä ja piimäskonssia. Kaffen kera tietysti.


Poronsydäntä (it's a first!) ja sitten juuuustua.
Makia oli keksikin, ja jälkiruokaosasto alkoi kiinnostaa.


Purettu juustokakku ja pienet makiat. Häpi. :)

Ja mitä, mitä, mitä. Ei huvita heittäytyä kovin analyyttiseksi, koska kaikki oli niin hyvää. Illastimme tyttöjen kesken, ja yksi sapas pois lukien valitsimme ihan eri setit, joita maistelimme myös ristiin. Toimii! Kolmen hengen seurueella tai nälkäisemmillä vatsoilla voisi tilata koko 14 sapaksen valikoiman! Ja hei, leivät, joista ei tällä kertaa kuvaa, ovat kyllä niin priimaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti