1.3.2014

Maistuu se ruusukaali ilman pekoniakin...

Ruusukaali ja pekoni ovat klassikkoyhdistelmä vähän vihreämmälle lisukkeelle, joka maistuu pojillekin. Enkä todellakaan muistanut, että olen joskus pekoni-ruusukaaleista vähänniinko bloggaillutkin. Syystä tai toisesta pekoni ei ole kuitenkaan viime aikoina maistunut. Ei edes hotelliaamiaisella. Samaa taas ei voi sanoa iki-ihanasta brysselinkaalista, joka on tällä hetkellä kovassa nosteessa meitsin keittiössä. Silloin, kun mieliteot ovat näin terveellisiä, niitä kannattaa todellakin kuunnella ja käyttää hyväksi! :D


Raakana, pannulla ja annoskipossa.

Tuossa aika äskettäinhän brysselinkaali taipui söpöksi piirakaksi, mutta nyt tarve oli ihan simppelille lisäkkeelle. Mutta ilman sitä pekonia. Maku haettiin siten Aasian mantereeseen päin nojaillen, soijakastikkeen ja korianterinsiementen jeesaamana. Ja paistettujen pikkukaalien niskaan rouhittiin paahdettuja saksanpähkinöitä ja hampunsiemeniä. Erittäin, erittäin jees. Maistuvaa! Perunamuusi saa jäädä odottelemaan vuoroaan...


Ruusukaali lisukkeena


(saksan)pähkinöitä
(hampun)siemeniä

oliiviöljyä (+ korianterinsiemeniä)
ruusukaalia
soijakastiketta
Worcester-kastiketta
etikkaa
hieman hunajaa tai siirappia

Paahda ensin kuivalla pannulla pähkinöihin väriä. Käytä maltillista lämpöä, ja lisää siemenet loppuvaiheessa, koska ne vaativat pienempinä partikkeleina vähemmän aikaa. Kippaa ruskettuneet ja kauniisti tuoksuvat pähkinät ja siemenet sitten pois pannulta, ja rouhi isot pähkinät niiden jäähdyttyä.

Roiskaise pannulle öljyä, ja kuumenna sen kaverina halutessasi korianterinsiemeniä. Heitä mukaan sitten puoliksi leikatut ruusukaalit, ja mausta soija- ja Worcester-kastikkeilla sekä etikkatilkalla. Myös joku viinipullon jämä kävisi tähän loistavasti. Kun ruusukaalit ovat kypsyneet sopivasti mutta säilyttävät vielä napakkuutensa, on aika lisätä hieman makeutta hunajalla tai siirapilla. Viimeinen sekoitus, ja lisuke on valmis. Kippaa tarjoiluastiaan tai annoskuppeihin, ja rapistele päälle ne paahdetut pähkinät ja siemenet.


Pakasteruusukaalit ovat käyttökelpoisia, ja valmistuvat hieman nopeammin.
Mutta nyt kaupassa oli tuoreita ja kerrankin ei-väsyneen-näköisiä palleroita
tarjoushintaan, joten meikäläinen nappasi ne matkaan. Napakampaa namia!

2 kommenttia:

  1. Tässä olikin hyvä vinkki mihin voisin käyttää kaapissa pyöriviä hampunsiemeniä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ssiiri: Kannattaa ehdottomasti kokeilla hampunsiementen paahtamista. Niitä sopii sitten ripotella vaikka minkä päälle, ruusukaalitkin tykkäsivät. :) Myös (paahto)leipää + tuorejuustoa + paahdettuja siemeniä on kiva käyttötapa.

      Paahtamattomana olen heitellyt hampunsiemeniä jugurtin sekaan. Tai myslin joukkoon. Mielikuvitusta on saanut käyttökohteiden etsimisessä hyödyntää, kun riittoisat siemenet eivät tunnu ollenkaan hupenevan! :D

      Poista