20.3.2014

Hapankaalipossu ja ex tempore -korkkaus

Hapankaali puhuttelee minua edelleen, ja ääni pään sisällä on ollut sen verran kova, että ostinpa kerralla sellaisen 900 gramman sangon. Siitä kelpaa tehdä vaikka pikaiset hapankaalikeitot!Hapankaalin pääkohde oli nyt kuitenkin possupata, jota kypsyteltiin jokseenkin unkarilaiseen tapaan. Tarkoituksena oli muuten tehdä kermainen pataruoka, mutta kun maistoin vain laakerinlehdillä ja paprikajauheilla maustettua porsaan ja hapankaalin yhdistelmää, suunnitelmat muuttuivat. Makuaisti se vain sanoi, että vaalean täyteläisyyden sijaan setti tykkäisi paljon enemmän kirkkaasta, tummasta syvyydestä. Eli kerma jäi jääkaappiin odottelemaan parempia aikoja, ja sen sijaan korkattiinkin punkkupullo.

Siispä pari desiä punkkua pataan, kansi kiinni ja hommat hautumaan tunniksi. Ja muuten, punaviini on myös parempi ruokajuoma kuin ruokakerma! Ymmärtänette mitä tarkoitan...Hapankaalipossu

(1 c = 237 ml)

600 g porsaan kinkkua
400 g hapankaalia
2 isoa laakerinlehteä
1 tl savuista paprikajauhetta
1 tl tulista paprikajauhetta
2 dl punaviiniä (tai kermaa)
hieman vettä

+ riisiä

Kuutioi possu ja anna lämmetä huoneenlämpöiseksi. Ruskista palat kahdessa erässä todella kuumalla pannulla. Palauta sitten kaikki possukuutiot pannulle, ja lisää joukkoon hapankaali, laakerinlehdet, paprikajauheet ja punaviini. Anna padan hautua tunnin verran. Käy välillä sekoittelemassa ja lisää tarvittaessa hieman vettä. Tarjoile riisin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti