10.3.2014

Banaani-kahvijugurtti, superhyperpoweria?

Helmikuun puolella kävin kertaamassa CocoVin superruokaillassa ravitsemukseen ja ylipäänsä hyvinvointiin liittyvää settiä, ja asiantuntijoina kuultiin Sami Sundvikia ja Jaakko Halmetojaa. Molemmat herrat suhtautuvat aiheeseen intohimoisesti, ja puheenvuoroista jäi käteen monta hyvää vinkkiä ja uutta tiedonmurua. Herkempi sielu olisi tosin voinut pelästyä sitä, kuinka kamalan huonosti oman kropan täytyy voida, kun ei ole jokaista illan aikana kuultua väitettä, käskyä ja neuvoa jo ruokavaliossaan toteuttanut. Tai vaihtoehtoisesti vakavampi besserwisser olisi ehkä provosoitunut mustavalkoisina faktoina esitetyistä seikoista, orjallisesta mittaroinnista ja maun sekä elämyksellisyyden laiminlyönnistä.


(Soija)jugurttia, banaanijauhetta ja pikakahvia. Vallitsevan superhypetyksen
keskellä varmaksi voin vakuuttaa vähintäänkin superhyvän maun!

Mutta mutta... Tuntuu hyvältä olla sen verran sinut itsensä kanssa, ettei hermostu radikaalimmankaan puoleisista puheista, vaan poimii sieltä juttujen kirjosta itselleen maistuvat. Haluan syödä terveellisesti, mutta uskon siihen riittävän monipuolisen normiruokavalionkin. Haluan nauttia mauista, väreistä ja raaka-aineiden rikkaudesta. En surrata joka aterialle viherproteiinipähkinäpirtelöitä. ;)

Yksi illan itselleni tärkeistä oivalluksista oli se, että haluan jatkossa lisätä ruokavaliooni enemmän tummanvihreää. Jep, kyllä! Ja nähtiinpä myös mitä uutta CocoVi on tuonut markkinoille. Nykyään todella kattavaksi kasvaneessa valikoimassa on muun muassa banaanijauhetta, johon olen tykästynyt kotikokeiluissa. Nähtäväksi jää mitä muuta jauheesta syntyy, mutta ihan jo jugurtin kaverina se toimii loistavasti. Bravuurini on kuvissa esiintyvä (soija)jugurtti, johon olen banaanijauhetta lisäillyt. Yksi ruokalusikallinen per jugurttidesi. Banaani tuo maustamattomaan jugurttiin hyvän maun ja luonnollisen makeuden. Se myös kiinteyttää seoksen pursotukseenkin sopivaksi!


Kuvan värimaailma taas yksi yhteen blogin logon kanssa! :D Supersöpöä.

Kuvan annoksessa puolet banaanijugusta maustettiin pikakahvijauheella. Mielestäni banaani ja kahvi sopivat yhteen älyttömän hyvin, ja pursotinpussilla hienostelun myötä annoksesta tuli aamupalalla kyllä ihan jälkkärifiilis. :) Huomaattehan kuinka hienosti pursotuksen väri vaihtuu vähitellen vaaleankeltaisesta kahvinruskeaan! Oih...

Ja pienenä loogisesti ajattelevan ihmisen loppukaneettina yksi lisänäkökulma: Superruokaa, eli poikkeuksellisen ravitsevaa ovat tottakai kaikki ns. alkuperäiskasvit, jotka ovat pienempiä ja kitukasvuisempia jalostettuihin ja paisuneisiin serkkuihinsa verrattuina. Ja samoin superia on kun tuote kuivataan, jauhetaan ja pussitetaan... Molemmissa siis kyse tiiviimmästä ja kondensoidummasta paketoinnista! Mikä ei sellaisenaan vielä tee jutuista hyviksiä tai pahiksia. (Ja siksi ne aina neuvookin sua superruokiesi ohessa myös lisäämään veden kittaamista, jotta saat nuo tiiviit superisi sulatettua.)

2 kommenttia:

  1. Wau, tää on herkun näköinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Daniela, suosittelen kokeilemaan, ihan priimakamaa aamiaisella. :) Ja hei I-HA-NA blogi sulla!

      Poista