1.2.2014

Nestemäinen kardemumma & Banaanikakku

Kardemummaan ei kyllästy ikinä. Pullat, kahvit ja intialaiset ruoat... Niistä sitä löytyy, ja allekirjoittanut tykkää. Kannattaa muuten testata myös kardemummajugurttia! Kaupoista sitä on turha etsiä, mutta osaat varmaan itsekin ropsauttaa tuota ihkumaustetta sinne jugukippoon!


Näillä syntyy kahden kardemumman kakku: uutetta ja kokonaisia siemeniä.

Minulle uusi juttu oli kuitenkin se, että kardemummaa löytyy myös nestemäisessä muodossa. Itämaisesta ruokakaupasta nimittäin löytyi pikkuruisia kardemummauutepurkkeja! En näe mitään ongelmaa tavan kardemummassa, mutta pakkohan tätä ihme-eliksiiriä oli ostaa. Ihan pakko. Ja nythän voin maustaa salaa kardemummalla vaikka mitä ruokia, kun uute ei jätä jälkinä mitään mustia pisteitä... Ruokavieraille sitten vaan pyöritellään silmiä, että ei tässä mitään kardemummaa ole, kärsitte varmaan makuhallusinaatioista.

Vastakorkattu kardemummauute pääsi sitten maustamaan banaanileipää. Tai banaanikakkua. En vieläkään osaa päättää, kumpi määre sopii tälle paremmin... Ja sama itkuhan jatkuu jo kolmatta vuotta, eka banskuleipä näemmä syntyi joskus 2011. Ja eri versioita on tullut tehtyä sen seitsemää sorttia, muun muassa taateleilla viritellen. Nyt kuitenkin maustin kakun vain kardemummalla ja vaniljasokerilla. Ja heitinpä joukkoon myöd desin jugurttia. Mehevä, aromaattinen kaakku.


Minulle uusi, second hand -leipävuoka pääsi eka kertaa uuniin.
Pyrexiä voi mainiosti ostaa käytettynäkin. Se kestää kuin Panu.


Kardemummakakku (banaanikakku)


3 banaania
2 munaa
1 dl jugurttia

2 dl täysjyväjauhoa (vehnä)
1 dl vehnäjauhoa
1 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
0.5 tl kardemummaa (tai 1-2 tl uutetta)
0.5 tl suolaa

+ lisää kardemummaa pintaan

Muusaa banaanit haarukalla, ja sekoita sitten joukkoon munat ja jugurtti. Sekoita toisessa kulhossa kaikki kuiva-ainekset. Yhdistä kosteat ja kuivat ainesosat, ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada voideltuun leipä- tai kakkuvuokaan, ja ripottele päälle halutessasi ekstra-annos kardemummaa. Parhaiten sopivat kokonaiset kardemummansiemenet (toki ei enää siinä palossa). 175-asteisessa uunissa kakku viihtyy noin 40-45 minuuttia.



Poikkileikkaukset: veitsellä leikaten ja käsin murrettuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti