27.1.2014

Litsin kasvatus käynnistyy

Meilläpäs syödään tulevana kesänä omia litsejä! No, ehkäpä ei, mutta kasvun ihmeitä saadaan silti seurata näilläkin leveyksillä. Tää litsi ei oo vitsi. :)

Matkamaisemia Köpiksen hotskusta. Harmaa lähtöaamu.


Sata syytä olla onnellinen

#5 Kasvun ihme. Jännittävää seurata, mitä eksoottisen litsin kivestä lähteekään itämään!

#4 Matkustaminen. Se vaan avartaa aina. Uuden näkeminen ja kokeminen virkistää. Ja toisaalta kaukaiseenkin paikkaan uudestaan palatessa tuntuu tavallaan kotoiselta (köpisköpisköpis).


#3 Hetket, jolloin näet jossain arkisessa jotain äärettömän kaunista. Kahvirengas mukin pohjasta.

#2 Itse leivotun rapean leivän jäähyväissuukko: aitoa korppujauhoa suoraan leikkuulaudalla. Resurssitehokas kotitalous!

#1 Joululahjat, joista riittää iloa koko seuraavalle vuodelle. Myös sille, jolla menee puurot ja vellit... tai omenat ja päärynät sekaisin!

2 kommenttia:

 1. Eipä olis tullut koskaan mieleen! Hauska idea ja ihanan väriset versot. Mikähän tossa on lopputulos?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mari: Joo, idea oli niinkin suoraviivainen, että kun litsejä nyt tuli ekaa kertaa itse ostettua, niin jäihän siinä hämmästelemään kiven/siemenen kokoa. Ja ilman muuta tuumattua, että joskohan nuo mokkulat lähtisivät itämään pienen liotusoperaation avulla.

   Ja kuten kuvista näkyy, hyvin itävät. Korkeutta ja lehtiä on sittemmin tullut jo lisää. Lupaan raportoida miten etenee ja miltä kasvi näyttää. (Hirveä kiusaus googlettaa tuota kasvia, mutta haluaisin nyt kerrankin yllättyä livenä, enkä virtuaalisesti.) Versoissa tosiaan kaunis purppuraväri, jota litsin kuorissakin!

   Poista