14.1.2014

Brunssin jälkeinen ravintola Sandro

Ravintola Sandro on kerännyt mainetta erityisesti viikonloppubrunsseillaan, mutta nyt piti käydä tsekkaamassa josko ne tarjoavat myös iltasyömistä. Ja kuulkaapas kalaonni olikin ollut sen verran kehno, ettei päivän kalaa listan lupauksista huolimatta ollut lainkaan tarjolla. No, meren kasviksia lautasille kuitenkin saatiin, kun pöytään tilattiin Sandron tapaan tarjoiltu simpukka-annos.

Ja royal feast -kuvauksella tyypitelty ateria olikin aika kuninkaallinen kattaus. Simpukkavadin rinnalla tarjottimella oli komean värinen maistelulautanen, jossa salaatin ja pienen bulgurripauksen ohessa oli kolmea eri makuista tahnaa. Ja isot repäisyt talon leipää, joilla noita tahnoja suuhun dippailla.

Royal feast / Saffron lemon cream mussels: simpukoita kermaisessa
sahrami-sitruunaliemessä, salaattia, hummusta, harissapestoa,
munakoisotahnaa, minttujugurttia, säilöttyä sitruunaa...

Simpukoiden liemi oli kerrassaan herkullinen, todella uudenlainen makukombo makeaa ja mausteisuutta. Peukutan täysillä! Ateriakokonaisuus saikin tosi hyvälle mielelle. Pieniä parannusehdotuksia jos jäi mieleen, niin harissapesto oli kyllä aivan mietoa, ja salaatti olisi voinut olla nahkean sijaan raikkaamman rapsakkaa. Mutta jösses... se säilötty sitruunalohko oli taas semmonen erittäin mun juttu! Illastusseura ei niin lämmennyt, mutta minä olisin helposti voinut syödä noita lohkoja vaikka kokonaisen sitruunan verran. :P

Ja joo, että oli taas pimiää... Viitsin ottaa tasan kaksi valokuvaa, jotta jäi edes joku muisto pääruoasta, joka oli todella komea ja värikäs ilmestys. Ylemmät versiot alkuperäisiä, alla hieman värien ja valon puolesta tuunatut. Jos on lusikalla annettu...

Keittiö, johon tämmöinen makumaailma maantieteellisesti sijoittuu,
on se mun suosikki! Oispa tämän tyylin rafloja Suomessa lissää.


2 kommenttia:

  1. Hitsiläinen, nyt tuli nälkä! :-D Tuota paikkaa on niin moni kehunut, että kyllä se on otettava to do -listalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riitta: On kyllä kiva ja käymisen arvoinen paikka! Mitään tajunnan räjäytyksiä ei kuitenkaan kannata odottaa, mutta ymmärrän kyllä, miksi Sandro nauttii varsin laajasta hehkutuksesta. :)

      Poista