11.1.2014

Aura-kanapasta (avokadopastan maalaisserkku)

Aurakana on näitä miesten minulle opettamia reseptejä. Ja myös peräisin aikaudelta, jota kuvaa parhaiten se, että maustehyllyssäni oli vain ja ainoastaan suolaa ja sitruunapippuria. Kulinarististen kokkauskokemusten jano ei vielä tuolloin manisefestoinut itseään, mutta siitä huolimatta olo oli aina surkea, kun avasin tuon lieden yllä olevan maustekaapin. Niin monta hyllyä purkeille ja törpöille, ja vain kaksi orpoa maustetta! Nykyään tilanne onkin vähän eri... (Ainoa mikä sieltä nyt puuttuu on tuo samainen sitruunapippuri. Yuck...)

Äärimmäisen kuvauksellinen dagen efter -jämäannos.
Ja perunan näköiset jutut on päärynöitä. Kuorineen

Mutta takaisin aurakanaan. En tuolloin tykännyt sinihomejuustosta, ja kanaruokien kanssa söin poikkeuksetta riisiä. Mutta kun mulle tätä homeista kanapastaa tarjoiltiin, olin valmis taipumaan molempien väittämien osalta avoimempaan suuntaan. Olisko tää sitten ollut meidän avokadopasta...? :D Vähän vaan rahvaanomaisempi meininki, kun mentiin vaatimattomammilla taidoilla ja opiskelijabudjetilla. Ja juttukin kesti vain oman aikansa.

Mutta, mutta... Aurabroilerin äärelle on kiva palata aika ajoin. Ja nykyään se todella pitää sisällään nimensä mukaisesti Aura-juustoa! Alkuperäinen opiskelijaversio fuskasi marketin halvimmalla sinihomejuustolla. ;) Ja siinä missä originelli luottaa purkkiananakseen, josta sekaan kuuluu kipata myös mehu, päivitetty aurakana herkuttelee päärynöillä. Nam! Tällä kertaa juustona oli erikoisen juhlava Aura Gold, jota on kypsytetty normiversiota pidempään. Sain tästä maistiaisen Valiolta, ja lopputulos oli kyllä maukas!


Aura-päärynäbroileri

300 g broilerin filettä suikaloituna
currya
valkopippuria
paprikajauhetta
kurkumaa
50 g sinihomejuustoa
2 keskikoon päärynää
2 dl ruokakermaa

(+ pastaa, joka kiehuu kypsäksi samanaikaisesti)

Ruskista kana pannulla. Lisää mausteet ja sinihomejuusto, ja lorauta pannulle myös hieman pastan keitinvettä tai muuta nestettä. Kun juusto on sulanut, lisää myös pilkotut päärynät ja ruokakerma. Kuumenna pannun ainekset, ja anna hautua kannen alla pieni hetki. Kippaa pannulle lopuksi myös kypsä, valutettu pasta, ja sekoittele koko setti ihan tosi sekaisin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti