18.12.2013

Sileä (inkivääri-) porkkanalaatikko

Tämän vuoden joululaatikoista omaa tuotantoa on porkkanalaatikko. (Muut haetaan hyvillä mielin kaupasta.) Perheen toiveesta porkkanalaatikko on samettisen sileää, eli siinä ei ole sen enempää riisiä kuin ohraakaan. Koostumus on siis sellainen, mihin on totuttu yleensä lanttulaatikon parissa.

Kannen informatiivisuuden tärkeyttä ei voi liialti korostaa.

Keskellä korppujauhotettu laatikko ja reunoilla naturistivastineet.

Toinen klassisesta porkkanalaatikosta erottava piirre on rohkeampi inkiväärin käyttö. Tavanomaisessa porkkanalaatikossa on yleensä hieman jauhettua inkivääriä, mutta tässä joukkoon raastetaan reilusti tuoretta inkivääriä. Porkkanalaatikosta tulee näin miellyttävän raikas ja mausteinen, kunnioittaen silti perinteistä makumaailmaa. Tykkään! Toivotaan, että maistuu myös perheelle ensi viikolla joulupöydässä! :)


Inkivääri-porkkanalaatikko

1 kg porkkanasosetta
4 dl ruokakermaa
2 munaa
1 dl siirappia
0.75 tl suolaa
0.25 tl valkopippuria
0.25 tl muskottipähkinää
pala tuoretta inkivääriä raastettuna
(korppujauhoja pinnalle)

Sekoita kaikki ainesosat ja mausteet kulhossa, ja kaada seos uunivuokaan tai -vuokiin (3-4 kpl 0.5 litran foliovuokia). Ripottele pintaan halutessasi korppujauhoja, ja painele lusikan kärjellä hienoja aaltokuvioita. Kypsennä 175-asteisen uunin alaosassa noin 1 h 40 min.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti