16.12.2013

Keittiöprinsessan valkoviini-vadelmamarmeladi

Tänään pyörähti käyntiin luomuviikko, joten jos näistä teemoista ei muutoinkin keskusteltaisi aika vilkkaasti (ja vuosi toisensa jälkeen samoilla argumenteilla!), niin nyt on taas lupa tarkistaa omat linjauksensa. Keskustellaan aiheesta rakentavasti vaikka kaverin kanssa, pitäen samalla mielessä, että meitä on joka junaan lähtijöitä. On ihan ok, että eri ihmiset arvottavat eri asioita eri tavoin. Elä ja anna elää. Ja ole luvan kanssa tyytyväinen omiin valintoihisi, olethan tehnyt ne oman kriteeristösi mukaan optimoidusti! :)

Meitsillä on niin ylijalostunut arviointikyky, että multikriteerivalinnat sujuvat ruokaostoksillakin monimutkaisen, mutta hämmentävän nopean sekä vaivattoman prosessin kautta. En pysty mitenkään listaamaan kaikkia huomioimiani näkökohtia, ja kuitenkin aika harvoin käy niin, että jäisin pohtimaan omenalajikkeiden välille niin pitkäksi aikaa, että vartijat rupeavat narisemaan kaupan ovien sulkemisesta... Maku, mieliteko, ravitsemus, terveys, hinta, sesonki, laatu, tuoreus, alkuperä... Ja entä se luomu? Ei ole minulle itsetarkoitus, mutta tietyissä tuoteryhmissä se kyllä kulkee sekä laadun että hinnan suhteen ykkösvaihtoehdoissa!


Hyvä valkoviini lienee tällä hetkellä lempi(alkoholi)juomani, ainakin jos unohdetaan kaikki sitrusliköörit ja -drinksut. Valkkari on parasta juotuna, mutta antaa syvyyttä myös kokkauksille. Pataruuat ja kastikkeet nyt ovat tuttu juttu, mutta mitenkäs valkoviinihillo? Mun otsalohkoon ilmestyi jostain jyskyttämään sellainen väite, että vadelma-valkoviinimarmeladin on pakko olla jumalaista. Ja onhan se... Taivas! Aika prinsessaolo, kun tällä herkuttelee aamupalalla! :)

Valkoviinin maustama vadelmamarmeladi syntyi Emiliana Naturan chileläisestä kuivasta chardonnaysta. Tuote on ehtaa luomua, ja sain sen maisteltavakseni Blogiringin kuvioissa toteutetussa LUOMUVIIKKO inspired by Emiliana Natura -tempauksessa. Minä intouduin tarjoamaan luomuviinistä ja villivadelmista keitellyn marmeladini luomujauhoista ja luomuöljystä leivotun ciabattan kanssa. Luomuiselta kisailusivulta löytyy lisää inspiraationlähteitä, ja ehkäpä sinua huvittaisi voittaa sieltä muhkea luomutuotekori!?

LUOMUVIIKKO inspired by Emiliana Natura -sivulla
äänestämällä pokkaat ehkä itsellesi luomutuotekorin!Vadelma-valkoviinimarmeladi

350 g vadelmia
3 dl Emiliana Natura Chardonnay -luomuvalkoviiniä
2 dl sokeria
0.5 ps hyytelöimisainetta (Melatin, sininen)
1 rkl sokeria

Kuumenna vadelmat ja kuiva valkoviini kattilassa, ja lisää sokeri. Anna seoksen kiehua viitisen minuuttia. Sekoita hyytelöimisaine ruokalusikalliseen sokeria, ja lisää kattilaan. Sekoita, ja anna kiehua vielä yhden minuutin ajan. Nosta kattila pois levyltä, ja purkita marmeladi. Sulje kannet heti, ja viilennä purkit.
Yhteistyössä Emiliana Natura.

2 kommenttia:

  1. Vadelma-valkoviinimarmeladi kuulostaa täydelliseltä viikonlopun aamujen rauhallisiin aamupaloihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minna: Sitä se todellakin on! Mutta onpahan tätä tullut lusikoitua arkiaamiaistakin piristämässä! Siitä jaksaakin sitten kivasti töihin... :D

      Poista