29.11.2013

Täydellinen pari ja suhde

Eräät vannovat toisiaan täydentävien vastakohtien olevan avain win-win-tilanteeseen. Kontekstissa jos toisessakin. Ja tästä on eittämättä kyse, kun blenderöit tai sauvasekoittelet smoothieesi karpaloa ja banaania. Hapannaama ja makeilija tasapainottavat toisiaan, ja lopputulos hivelee makuhermoja. Kombo toimii aamupalajuoman lisäksi myös leivonnaisissa tai muissa jälkkäreissä.

Ohra-karpalo-banaaniraffit.

Viimeisin smoothieni onnistui löytämään myös oikean annostelusuhteen pakastekarpaloille ja (yli)kypsille banskuille. Soseutettuna, tilavuusmitoissa ilmoitettuna ideaali banaani-karpalo-suhde on 2:1. Ennen soseuttelua suhde on jotakuinkin 2 kpl banaania per 1.5 dl kokonaisia karpaloita. Tällä sekoitussuhteella et tarvitse juomaan mitään muuta. Et makeutustakaan.

Meitsin smoothiesatsin (yhteensä neljä banskua) se puolikas, joka säästyi seuraavan päivän aamupalalle, sai silti niskaansa vielä ohrahiutaleita. Koostumuksesta tulee tällöin lusikoitava ja ruokaisampi. Smoothiesta tulee siis roughie tai ihan vaan raffi.

2 kommenttia:

  1. Aina oppii jotain uutta. Eli paksummalle smoothielle on ihan oma nimensä.:) Karpalo ja banaani ovat tosiaan loistavat yhdessä. Toinen happaman kirpeä, toinen pehmeän makea. Todellakin täydentävät toisiaan.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katja: Voipi olla, ettei raffia vielä sanakirjasta löydy, mutta eihän se kertakaikkiaan voi smoothie olla, jos rakenne ei ole sileää. :D Nämä lusikoitavat juomat ovat sellainen smoothie meets raakapuuro.

      Poista