22.11.2013

Sontsan alla Barcelonassa

Barcelona on aika erilainen kaupunki syyssateiden aikaan. Siis jos se vertailukohta on kesälomahelle muutaman vuoden takaa... Tuolloin kiemurtelin kadun reunasta toiseen etsien varjon suojaa tappavan kuumalta auringolta. Vaan tällä kertaa sik-sak-askeleet johtuivat vesilammikoiden ja sateenvarjokolarien välttelystä.


Mutta meikäläinen pitää uusista näkökulmista, ja vähitellen joulutunnelmia virittelevä Barcelona oli omalla tavallaan ilahduttava. Ja kävinpä ensimmäistä kertaa ikinä vegaaniravintolassa! Tämä yksityiskohta tosin selvisi vasta lähestulkoon jälkikäteen.

Tein työmatkalaisen itsenäisen illallispäätökseni nimittäin ravintolan mainoskyltin esittelemien päivän menu -vaihtoehtojen perusteella, jotka kuulostivat älyttömän herkullista. Enkä tuossa vaiheessa ylipäänsä edes noteerannut kaikkien olevan kasvisruokia! Vaikuttivat vain monipuolisilta, oivaltavilta ja herkullisilta. Näin sen pitääkin olla, vege- tai vegaanisafkan ei tarvitse olla julistamista tai itsetarkoitus. Jos se makumaailman puolesta puhuttelee myös Neiti Omnivorea, on jotain tehty oikein!

Täydellinen "sopivan kotoisa" ravintolaillallinen.

Pienet typot kuuluu asiaan.

Veggie Garden tarjoilee siis monen muun edukkaan ruokapaikan tapaan päivän menua, joka käsittää alku-, pää- ja jälkiruoat. Turistiansoissa näitä saa kymmenen euron molemmin puolin, ja annokset voivat olla mitä sattuu (viimeistelemätöntä kopiokamaa). Mutta tämä vegaanipaikka oli ihan huippulöytö. 8 euroa ja risat, ja sain kolmen osion priima-aterian leivän ja viinilasillisen kera. Mun valinnat: gazpachoa, kasvispaistosta (koverretun kesäkurpitsan päällä sieniä, paprikaa, sipulia yms.) ja quinoaa tjsp. sekä porkkanakaakkua. Kaikki ihan älyttömän hyvää, taidolla maustettua ja ykköslaadun raaka-aineista. Ja kaikki maistui raikkaalla tavalla terveelliselle. Saivat hyvän tipin! :D

Ja sitten on yhtenä päivänä haettu iltapalaa leipomosta. Namikänttyleipää, josta suklaapapanoiden lisäksi löytyi appelsiininkuoripaloja. Nappisuoritus sokkovalinnaksi!

Välillä tietysti niitä työjuttujakin...

My kind of business model!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti