25.11.2013

Rachel Khoon vuohenjuustokakku eli -leipä

TV:n ruokaohjelmat... Sieltä opitaan tekniikkaa ja saadaan inspiraatiota. Ehdoton suosikkini on Anthony Bourdain: No Reservations (Anthony Bourdain maailmalla)! Kaveri on kerrassaan mainio, ja matkailu + kulttuuri + ruoka on kombo, joka sopii mulle kuin nyrkki silmään.

Tämän postauksen leivonnaista ei kuitenkaan inspiroinut viileä jätkämme Tony, vaan söpisbritti Rachel Khoo, joka esitteli ranskahtavia reseptejä Ylellä sarjassa nimeltä The Little Paris Kitchen (Pieni keittiö Pariisissa). Resepti, jota lähdin toisintamaan on cheese, pistachio and prune cake, eli juusto-pistaasi-luumukakku.


Tarkoituksena oli taas seurata reseptiä. Niinkuin aina ennenkin... Mutta jotenkin pistaasit vaihtuivat manteleiksi ja hasselpähkinöiksi. Ja öljyn määrän pienensin kolmannekseen. Ja suolan puoleen. Joo, tulisi varmaan mehevää tuolla alkuperäisen puolellatoista öljydesillä, eikä varmaan tarvitsisi liiemmin huulirasvaa lisäillä. :D Vaan mehevää tuli jo puolella desillä, en pysty ymmärtämään, mitä extradesi toisi lisää... paitsi ravintosisältöä.

Ja kyllä... kaakkusesta tuli juuri niin hyvää kuin arvata saattoi. Luumu ja vuohenjuusto ovat loistava makupari. Ja rouske, joka nyt pistaasien sijaan tuli niistä manteleista ja hasselpähkinöistä, kruunasi kokonaisuuden. Vastaisen varalle siirtäisin 50 gramman verran juusto-osuutta luumun puolelle. Ainakin itse jäin nimittäin kaipamaan hieman lisää luumun makeutta aika dominoivan vuohenjuuston rinnalle.

Tätä voisi ehdottomasti tarjoilla vieraille hiukopalaksi. Tai kuskata illanistujaisiin. Tarjoilunikseillä tämän saa maistumaan ja näyttämään joko kotoisan arkiselta tai hienostuneen juhlavalta. Tilanteen mukaan!


Sisällä ja ulkona. Valo ei kelvannut taas missään.
Tämmöisistä harkoista tulee aina roiseja kuvia.


Vuohenjuusto-luumuleipä
(Reseptimukaelman pohjalla Rachel Khoon
cheese, pistachio and prune cake
)

250 g jauhoja (hiivaleipävehnäjauhoilla noin 4 dl)
1 rkl leivinjauhetta
0.5 tl suolaa
mustapippuria
150 g vuohenjuustoa
80 g pähkinöitä (pistaasi muuttui manteliksi ja hasseliksi)
100 g kuivattuja luumuja

4 munaa
1 dl maitoa
0.5 dl öljyä
0.5 dl jugurttia (partaäijää tietysti)

Mittaa jauhot, leivinjauhe ja mausteet kulhoon. Sekoita huolella. Pilko vuohenjuusto, pähkinät, mantelit ja luumut reilun kokoisiksi sattumiksi. Yhdistä ne kuiva-ainesten joukkoon.

Vatkaa munat vaahdoksi, ja vispaa joukkoon hissukseen myös maito, öljy ja jugu. Kaada munavaahto sitten kuiva-aineskulhoon, ja kääntele taikina rauhallisesti sekaisin. Kaavi tasaisen koostumuksen saavuttanut taikina leivinpaperoituun leipävuokaan, ja paista 180-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Testaa kypsyys tikulla! Anna leivän jäähtyä ensialkuun vuoassa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti