27.11.2013

Kaikki äitini sienisaaliit

Oravat, ketut ja kauriit näkevät varmaan nälkää. Sen verran ahkerasti meidän porukat poimivat marjaa ja sientä mökkimetsistä. Itse toimin muun muassa tämän aterian päärooliin päässeiden tattien kuivausoperaation projektipäällikkönä. Eli on osallistuttu kyllä!


Kuivuriin viipaloidut sienet säilyvätkin kivasti lasipurkissa, ja makua riittää! Yhdistin tatit nokkoseen, ja tuloksena syntyikin todella intensiivisen makuinen pastakastike. Jääkaappiin oli säilötty parmesanin kannikka ruokaa maustamaan, mutta tuo pääsi unohtumaan kokonaan. Ja hyvä niin, koska kastike ei sitä jäänyt lainkaan kaipailemaan. No... jäännösannoksen, eli kuvausmössön päälle sitä piti kuitenkin hieman raastaa. Ja joku roseepippurikin kiusaksi. ;)

Ja jos mulla ois ravintola, annoksen nimi ois joko kliinisesti Tatti ja Nokkonen tai salaperäisemmin Nokitaanko nokkosta?

Huomatkaa myös koko talveksi takuulla riittävä varasto tähtianista.

Nokkosen kanssa ei kannata riehaantua ylilyönteihin.
Kuivattu, jauhettu nokkonen on nimittäin aikamoinen makujytky.


Tatti-nokkospasta (neljälle)

50 g kuivattuja tatteja
3 rkl kuivattua nokkosta
100 g sipulia
2 rkl vasikanfondia tms.
valkopippuria
2 dl ruokakermaa
vettä

+ pastaa

Laita sienet ja nokkoset etukäteen likoamaan. Ehkä eri astioihin. (Säästä ja käytä sienten liotusliemi joko kastikkeeseen tai johonkin tulevaan ruokaan, älä missään nimessä kaada viemäriin!)

Pilko sipuli, ja kuullota se paistinpannulla. Lisää liotetut sienet, ja mausta seos valkopippurilla ja fondilla. Tavan liemikuutiokin käy. Lisää nokkoset, ruokakerma ja sopivasti vettä. Kuumenna ja tarjoile pastan kera.

4 kommenttia:

 1. Otsiko on briljantti ja pastakastike kuulostaa taivaalliselta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, oli kyllä makurikas ateria. Väri tosin aika myrkyllinen, kiitos nokkosen. :P

   Poista
 2. Kylläpä kuulosta maistuvalta pastalta!! Sulla on ilmeisesti oikea kuivuri millä noita sieniä kuivaat? Onko mitä suosituksia? Mäkin meille sellaista haluaisin, kun ei meillä ole tällä hetkellä edes pakastinta... (super ruokabloggaaja ;D). Onneksi äitimuori asuu melko lähellä, niin voidaan käydä aina siellä pakastimella, sillä siellä on toinen metsäsaalisrohmu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Petra: Nooo... sienten lisäksi myös kuivurista kuuluu kiitos äidille. :) Mutta menin kuitenkin siis kylään kuivausoperoimaan! :D Ihan sellainen halpisversio on, mutta varsinkin sienille se toimii täydellisesti. Ovat näitä helpoimpia kuivattavia. Kuvaa kuivurista löytyy tästä linkistä:
   http://hayleyscuisine.blogspot.fi/2013/08/kuivaa-asiaa-ompuista-ja-kiiveista.html

   Poista