16.10.2013

Skonssit purkissa

Ruokatuominen on mukava lahja tai muu pikku tervehdys, kun on jonkinlaista aihetta juhlaan. Avulias osallistuu tarjoilujen järkkäämiseen tai ilahduttaa myöhemmin hyödynnettävällä ruokalahjalla. Jälkimmäistä kategoriaa edustavat kotikutoiset purkkiviritelmät, joissa vaikkapa pikkuleipäainekset kootaan sööttiin lasipurkkiin. Ja lahjansaajan tarvitsee sitten lisätä vain pari ainesosaa ja lykätä keksit uuniin.


Minä en kuitenkaan halunnut koota kaverille keksipurkkia, ja ankaran googlauksen tuloksena löytyikin kiinnostavampi vaihtoehto. Skonssit! :D Yleensä skonssien valmistus aloitetaan hieromalla rasva jauhoihin, mikä nyt ei oikein sovi purkkiin laitettavaksi... mutta Creative Maman reseptissä sovelletaan muffinimaista valmistustapaa: kuivat ja kosteat ainekset erikseen sekaisin ja sitten yhdistetään.

Nooo, en uskaltanut kyllä lahjaskonsseja kertaakaan kokeilematta antaa pois, joten tein testierän (ja purkkisovituksen) kotiväen iloksi. Lidlin pikakahvipurkki oli täydellisen kokoinen, ja herkullisen kauraiset karpaloskonssit maistuivat testiväelle erinomaisesti. Joten tällä reseptillä mentiin. Pienet koristelut vielä purkkiin, ja valmistusohjeet purkin mukaan. Oheen kannattaa myös listata purkin sisältämät ainesosat mahdollisten allergiaepisodien varalle!

Sai ne kortinkin.


Kauraiset karpaloskonssit 8-12 kpl (1 c = 237 ml)
(Muunnelma Creative Mamalta)

1.5 c vehnäjauhoja
1.25 c kaurahiutaleita
0.25 c sokeria
1 rkl leivinjauhetta
0.25 tl suolaa
0.75 c kuivattuja karpaloita

1 muna
0.5 c voi- tai margariinisulaa
1/3 c maitoa

Lahjapurkki: Kokoa kuiva-aineet purkkiin kerroksittain. Alimmaksi jauhot, joihin sekoitettuna suola ja leivinjauhe. Sen päälle kaurahiutaleet, sitten sokeri. Kääräise karpalot muovikelmuun, ja sijoita päällimmäiseksi. Varusta lahjapurkki ohjeilla + kauppalistalla: muna, rasva ja maito.

Sekoita kuivat ainekset kulhossa sekaisin (jauhot, hiutaleet, sokeri, leivinjauhe ja suola). Sekoita toisessa kulhossa muna, rasva ja maito. Yhdistä kosteat ja kuivat ainekset, ja sekoita joukkoon myös karpalot. Älä vaivaa (taikina on hyvin tönkköä). Taputtele jauhoja apuna käyttäen kaksi "paksua cd-levyä", ja jaa ne kumpikin neljäksi tai kuudeksi sektoriksi. Nosta leivinpaperille, ja paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Kuva valmiista skonsseista on kuukausien takaiselta testikierrokselta. Älyttömän huonosti nättejä ja herkullisia leivonnaisia kuvaava pikaräpsy...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti