23.10.2013

Matkailu avartaa (Nebe-nebe, osa I)

Menneen kesän lomareissu suuntautui Benelux-maihin. Paitsi että Luxemburg jäi väliin, ja jäljelle jäävien maiden järjestyskin oli eri. Tosin sahattiin siinä vähän edestakaisinkin. Siis toisin sanoen tuli koluttua Alankomaita ja Belgiaa. (Kirjoitin ensin Alankomaita ja Hollantia...) Ja kuten vaikka Speculoos-intoilusta ja Ontbitjekoek-leivästä on voitu tulkita, matka innoitti kauniiden maisemien, lämmön ja auringonpaisteen, rentoutumisen, kulttuurin, yhdessä tekemisen ja omin nokkine seikkailemisen ohella myös kulinaristisissa ulottuvuuksissa. Joten pistetäänpä tänne jakoon hieman tuohon teemaan liittyviä matkakuvia. Kokkailu- ja matkahaaveiluinspiraatioksi muillekin! :)


Aamupalojen kirjoa tuli koettua tuonkin matkan varrella laidasta laitaan. Kouluruokalahenkistä aamiaisbuffeeta... Henkilökohtaisesti katettua luksusaamiaista omavalintaiseen aikaan... Noutoaamiaista lähileipomosta ja kahviautomaatilta...

Aamupaloja. Yläoikealla unelmieni täyttymys,
maailman ihanin majoituspaikka EVER.

Damissa törmäsin muuten polentapiirakkaan. En todellakaan ole siis ollut yksin epäillyssä hulluudessani. (Tsekkaa polenta-pohjaan valmistamani vuohenputkipiirakka) :D

Välipaloja. Minttuteetä niinkuin sen olla pitää. Polentapiirasta ja kurpitsa-mantelipiirasta. Ja överimakea leivonnainen.

Kalaruokia. Fisuja ja muita mereneläviä tuli nautittua paljon. Pidän niistä, ja näillä seuduilla ne ovat priimaa! Sekafisupannu, ankeriasta yrttimuhennoksessa (!), katkarapucurry ja katukojun äyriäisvartaita.

Junailua. Tsekatkaapa tarkkasilmäiset minkä aseman ohitse viipelletään!
Ja junassa myös viestitellään söpösti...

2 kommenttia:

 1. Belgia ja Hollanti, vaikka jälkimmäistä joskus ainakin edellisen maan asukit moittivat, ovat kyllä herkuttelijan maita. Molemmissa on lisäksi ties kuinka paljon mahtavia B&B-majoituksia loistavine aamupaloineen. Törmäsitkö Belgiassa aamiaissuklaaseen tai Hollannissa aamiaisströsseleihin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luimupupu: Toden totta, se tuli tälläkin matkalla todettua, että aina kun mahdollista (eli kun ei liiku ja majoitu isoimpien kaupunkien keskustoissa), kannattaa etsiä kiva pieni B&B. Löytyy ihan mahtavia persoonallisia paikkoja!

   Noihin Hollannissa aamupalaleivälle siroteltaviin strösseleihin tutustuin joskus aikaa sitten työmatkalla. Siinä on kyllä ilmiö, jota en todellakaan käsitä, poislukien ehkä suklaaströsselit. :D Eli noista pysyin loitolla viime kesänä. Varsinaista aamiaissuklaata en tunnusta nauttineeni? Vaikka muuten kyllä tuli Belgiassa suklaata maisteltua muodossa jos toisessa. Ja ilman muuta kävin suklaamuseossa! Kaakaon historia on varsin mielenkiintoinen. ;)

   Poista