5.10.2013

Kahden tähden raparperipossu

(Haluaisin kirjoittaa, että kolmen, mutta minkäs teet kun padassa oli vain kaksi tähtianista. Kolme olis ollut liikaa…)


Tämän aterian taustana oli halu upottaa raparperia pääruokaan sekä into testata tähtianiksen makumahdollisuuksia. Pisteenä iin päälle kaupassa oli tarjouksessa hyvännäköistä possupaistia suikaleina! Ja sianlihanhan pitäisi toimia sekä raparperin että tähtianiksen kanssa, ja miksei kaikki kolme yhdessäkin. Makumaailmaa täydennettiin vielä kanelitangolla ja tuoreella inkiväärillä. Ja monella muullakin jutulla...

Lopputulema olikin TO-DEL-LA maukas possupata, jossa oli mahtava mausteisuuden, makeuden ja hapon tasapaino. Vivahteita ja ulottuvuuksia todellakin riitti tavalla, jota ei minun kotikeittiössäni ihan joka päivä saavuteta. Niin oli kuulkaa hienot maut ja upea pitkäkestoinen tuoksu kyökissä, ettei edes railakas hehkutus ja omakehun haju sitä voineet häiritä. :D Nooo... mutta nyt kun on taas rauhoituttu, voidaan rakentavalla itseanalyysillä ehkä hakea vielä joku parannusidea. Nappisuorituksesta huolimatta sanoisin nimittäin kuitenkin niin, että makuaineiden kanssa voisi kenties vetää vähän suorempia linjoja. Eli siis vähempikin voisi riittää. Esim. chilin, valkosipulin, sipulin, soijakastikkeen ja valkkarin suhteen voisi tehdä hieman fokusoivia valintoja ja karsintaa...?

Ensimmäiseksi paistinpannulle esiteltävät mausteainekset.

Raparperipossu

öljyä paistamiseen
2 tähtianista
1 kanelitanko
0.5 tl kuivattua chilirouhetta
pätkä tuoretta inkivääriä raasteena
2 valkosipulinkynttä

1 rkl ruokosokeria
450 g porsaanpaistia suikaleina
450 g raperperia
50 g sipulia
2 rkl soijakastiketta (max)
1 dl valkoviiniä

Kuumenna öljy pannulla, ja pyörittele mausteaineita (tähtianis, kaneli, chili, inkivääri ja valkosipuli) siinä hetkisen verran. Lisää pannulle ruokosokeri, ja sen perään myös porsaansuikaleet. Ruskista näteiksi, minkä jälkeen voit heittää pannuun loputkin ainesosat. Anna hautua kypsäksi, ja tarjoile riisin, ohran, tattarin tms. kanssa. Kokonaisuuden kruunaa kukkuralusikallinen turkkilaista jugurttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti