16.9.2013

Tortillakipot

Tortillakupit ovat näyttävä annos, ja muffinipellillä paistaen tumpelokin taikoo hienot pikkukupposet vaikka illanistujaisiin. Tortillalätyt vaan paloiksi ja muffinivuokaan. Ja täytteitä päälle ja uuniin. Toinen vaihtoehto on rapeuttaa tortillakipot vuoassa ihan yksinään, ja tarjota ne vasta jäähtyneinä täytettyinä. Testatkaa ja etsikää omat tekniikkanne ja makuvarianttinne!Meillä tortillakupposet kypsennettiin uunissa täytteineen päivineen, ja kokeilin sekä jugu-munaseoksella varustettuja piirasmaisia versioita, että ihan pelkästään kana-paprikatäytteellä lastattuja kuppeja. Molemmat maistuivat! Tortillan reunat rapeutuvat ihanasti uunissa, ja tortillakipot ovat kieltämättä mukava vaihtelu perinteisiin pehmeisiin lättyihin, joiden täyte valuu sormille. Vaikka hauskaahan niidenkin kanssa on ollut!

Minulla oli muuten pinaattisia tortillalevyjä. Ajattelin pakkauksen kuvan perusteella saavani ainakin vihreää väriä, jos nyt pinaatin maku jäisikin huomaamatta (niinkuin tällaisissa viherlätyissä tai -makaroneissa yleensä käy). Mutta, mutta... Itseasiassa vihreä väri oli paketista löytyneessä tuotteessa aika hento. Ja uunin ruskettamista lätyistä vihreää oli ihan turha etsiä. Sen sijaan maku yllätti positiivisesti. Se pinaatti nimittäin löytyi sieltä ihan oikeasti. Nam! :)


Tortillakipot (12 kpl)

4 tortillalättyä
broileria (esim. fajitas-maustettuja sisäfileitä)
mausteita (esim. chiliä, korianteria)
1 iso paprika
2 dl maustamatonta jugurttia
1 muna

Ruskista broileri ja mausta haluamallasi tavalla. Pilko paprika ja heitä se pannulle kypsymään broiskun kanssa. Kuutioi kypsät fileet.

Pehmeytä tortillat nopeasti mikrossa (roiskaise sormenpäillä sekaan pari vesitippaa). Leikkaa kolme tortillaa neljäsosiksi, ja painele ne muffinivuoan kuppeihin. Käytä viimeinen tortilla paikkailuun ja extrakulmiin. Lusikoi sitten kuppeihin broileri-paprikatäytettä.

Vatkaa pienessä kulhossa jugurtti ja muna sekaisin. Kaada jokaiseen tortillakupposeen oma osuutensa jugurtista. (Kupit irtoavat leikiten voitelemattomasta vuoasta mikäli et roiski jugutäytettä vuoan ja tortillan väliin!) Työnnä muffinipelti 175-asteiseen uuniin, ja kypsennä kupposia kunnes jugu-munaseos on hyytynyt ja tortillalättyjen kulmat ovat ruskettuneen rapeita. Ottaa noin 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti