22.9.2013

Sormisafkaa - Kuningatar Saba

Ravintolapossut... Eikun ravintolaposse suuntasi syyskauden alkuun etiopialaiseen ravintolaan nimeltä Kuningatar Saba. Eli siis siihen "afrikkalaiseen paikkaan, missä syödään lättyjä sormilla". Ja kyllä, indsera, eli hapatetusta taikinasta valmistettu leipä (lettu) on tässä paikassa se juttu.


Ennen... ja jälkeen.

Me tilasimme Sabassa koko seurueelle yhteisesti sen seitsemää (tarkemmin viittä) eri ruokalajia, jotta päästiin maistamaan mahdollisimman montaa eri makua. Kanaa, lammasta, kasvissettiä, munaa, juustoa ja vaikka mitä. Myös raakaa lihaa! Ja aterioiminen sujui oikein tehokkaasti sormin. Repäistään vaan pala indseraa, ja kaapaistaan sopiva kombo kastikkeita ja lisukkeita matkaan. Bonuksena pikantti tuoksu sormissa vielä seuraavanakin päivänä! :D

Parasta Sabassa olivat minun kokemukseni mukaan juurikin indsera ja sormisyöntikulttuuri. Letun maku oli uudenlainen ja jännä, tykkäsin! Ja askarteleva syöminen on hauskaa! (Niin, ja jos jostain kumman syystä haarukka-veitsi-kombo puhuttelee sinua, ne on kyllä katettu pöytään. Tarjoilija tiedustelee sitten asiallisesti ennen ruokailua tarvitsetko niitä, ja vie ylkkyaterimet pois.) Kastikkeet ja soosit maistuivat, ja monipuolinen kombo oli kiva. Annosten mietous ja makukombojen tuttuus vähän yllättivät, mutta oli joukossa jokunen tulisempikin elementti! Kokonaisuutena hauska ja rento kokemus.

Ruokien esittelyt ja ateriointitapojen vinkit olivat tervetulleita.
(Ruokajuomaksi perin etiopialaista olutta...)

Etiopialainen kaffe kuului tietysti asiaan, popcornin kera tarjoiltuna!
Ja mitkä kahvilusikat! Ketutti, kun jouduin itse skippaamaan
sumpit myöhäisen kellonajan vuoksi. :(

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti