4.9.2013

Mustikka-seljankukka-jugurtti-liivakko

Yhtenä sunnuntai-iltana kävi niin, että kun hain iltapalaa jääkabesta, silmään osuivat mökkimustikat ja seljankukkamehutiivisteen jämät. Ja vieressä silmiään siristeli se turkkilaisen jugurtin partaäijä. Yöunien menettämisenkin uhalla tempaisin nämä kolme ainesosaa matkaan ja väänsin pikapikaa liivatelehtien avulla juustokakkutyyppisen hyydykeviritelmän. Tai pannacottatyyppisen. (Mutta ei ole juustokakku, kun ei ole tuorejuustoa, eikä ole pannacotta, kun ei kermaa tai muutakaan maitotuotetta kuumennettu.)

Niin pieni kaakku, että villimustikatkin näyttää pensasversioilta.

Nimi väittää mustaksi, pinta on sininen, ja sisus silti punainen.

Aamulla oli kyllä voittajaolo, kun pääsi aloittamaan maanantain näin ylellisen tuntuisella ja herkullisella aamiaisosiolla! Seljankukka ja mustikka olivat tajuttoman hyvä kombo (Ikean mehutiivisteestä löytyy tosin myös sitruunaa, se on loistotuote jälkiruokiin). Ei tässä enempiä jorinoita tarvita. Joskus vaan leikkaa! :D (Mustikoista muuten hauskat poikkileikkauskuvat.)


Liivakkokakku mustikoista, jugurtista ja seljankukasta n kpl annoksia
(wannabe jugurttipannacotta / wannabe mustikkajuustokakku)

n rkl seljankukkamehutiivistettä (Ikea)
n kpl liivatelehtiä
n dl partaäijäjugurttia

n=3,4,5... (minulla n=3, jolloin käytössä 12 cm minivuoka)

+ reilusti mustikoita

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen ohjeen mukaisesti. Mittaa mehutiiviste kahvikuppiin, ja kuumenna se mikrossa höyryäväksi. Heitä liivatteet mehuun sulamaan. Sekoittele ja anna jäähtyä hetki. Kaada liivateseos ohuena norona jugurtin sekaan, samalla sekoittaen. Ropsauta jugurtin sekaan myös mustikoita, ja kaaviloi massa (ehkä öljyttyyn) irtopohjavuokaan. Paina muutama mustikka myös herkun pintaan. Anna jähmettyä jääkaapissa vaikka seuraavaan päivään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti