24.9.2013

Luumumuffinit

Voisin varmaan julistaa syksyn suosikkisesongikseni. Noin niinkuin foodiemeiningeissä. Okei, kaikki rakastaa kesän ekoja mansikoita, uusia pottuja ja jouluruokia, mutta syksyssä on enemmän luonnetta! Mustikat, puolukat karpalot... Sienet. Ja pataruoat! Ja sitten on ne kotimaiset luumut ja omenat. Syksyssä on myös se hieno juttu, ettei tarvitse enää selitellä kanelin käyttöä... ;)


Nämä muffinit ovat myös sopivalla tavalla syksyisiä. Niissä maistuu makea mutta juuri kivasti kirpsakka luumu. Ja seassa rapsahtelevat unikonsiemenet! Luumu ja unikko sopivat tämän testin validoimana aika kivasti yhteen paitsi värimaailman myös makujensa puolesta! Niin, ja kuten tuli epäsuorasti vihjattua, löytyy näistä muffareista ripaus kaneliakin. Eli uunista pöllähtävä tuoksu on taas sellainen, jotta vesi herahtaa kielelle naapurissakin.

Tämän reseptin löysin eat. live. travel. write -blogin kautta, alkuperäislähteen äärelle en löytänyt. Vaan onpa muuten loisto-ohje. Pikkumuutoksin toteutettuna se tarjosi kyllä yhdet onnistuneimmista muffineistani. E-VER. Ja aikas nättejäkin ovat nämä pilkulliset kaverit! Ja samalla riittävän terveellisiä arkiherkuiksi. :)

Perinteiset murustelukuvat. ;) Luumut niitä keltamaltoisia.

Luumumuffinit 12 kpl (1 c = 237 ml)
(Mukaelma reseptistä, jonka jäljille pääsin täältä: eat. live. travel. write)

1 c vehnäjauhoja
1 c grahamjauhoja
1/2 c tummaa ruokosokeria
1 rkl leivinjauhetta
2 rkl unikonsiemeniä
1/2 tl kanelia
1/2 tl suolaa

3/4 c maitoa
1/4 c margariinia
1 muna
1/2 c kuutioitua luumua

Sekoita yhdessä kulhossa kuivat aineet, ja sekoittele toisessa maito, margariinisula ja muna. Yhdistä edellä mainitut ja kippaa tasaiseksi pyöräytettyyn taikinaan vielä luumukuutiot. Lusikoi seos muffinivuokiin tai -pellille, ja paista leivonnaisia 220-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti