20.9.2013

Kolmen kookoksen pannukakut

Pienissä pannukakuissa on jotain äärimmäisen hellyyttävää. Erityisesti tykkään sellaisista pannareista, joissa on sopivasti korkeutta. Ja maistuvat tietysti sitä paremmilta mitä korkeamman keon niistä saat paistaessa koottua.


Unelmareseptiä minipannareille ei kuitenkaan ole tahtonut löytyä, vaikka rahkapannarit pääsevätkin aika lähelle. Vaan nyt ne saivat rinnalleen vahvan kilpailijan, kun kehittelin Nourishing Days -blogin innoittamana kolmen kookoksen pannukakkuni. Jauhoina käytetään ainoastaan kookosjauhoja, makeuttamisesta vastaa kookossokeri ja paistamisen saa minultakin sujumaan kookosöljy. (Kuten mainittu aiemminkin, olen aika toivoton paistinpannulla paistelija...) Nuo kaikki kolme kookostuotetta ovat peräisin CocoVin tuotevalikoimasta, joista sain kokeilumaistiaisia syksyn reseptikisaan.

Minikokoiset kookospannarini olivat maultaan nimensä veroisia. Kookosjauhot imevät itseensä runsaasti nestettä (huomaat tämän taikinaa turvottaessa), joten lettusten suutuntuma on samalla mehevä mutta myös hieman kookoksisen rakeinen. Eli huippuherkullinen. Ihan erilaista verrattuna tavan lettuihin!


Kookospannukakut

2 munaa
1 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria
0.5 rkl kookossokeria
4 rkl kookosjauhoja
0.5 tl ruokasoodaa
ripaus suolaa
(+ kookosöljyä paistamiseen)

(+ tarjoiluun: maustamatonta jugurttia, kookossokeria ja kookosjauhoa)

Vatkaa munat, ja lisää joukkoon maito sekä sokerit. Mittaa kookosjauhot, ja sekoita niihin sooda ja suola. Yhdistä kuivat ja kosteat ainekset, ja jätä taikina turpoamaan 3-5 minuutiksi. Paista pannukakut miedolla lämmöllä kypsiksi. Pieniä lättyjä paistuu isolla pannulla monta kerrallaan!

Pannareiden kanssa maistuu kookosjauhoilla pönäköitetty ja kookossokerilla makeutettu jugurtti! Sekoita omaan makuusi sopiva sekoitus.

8 kommenttia:

  1. Näyttää herkulliselta :) Kokeilin eilen vähän leipoa noista kookosjauhoista ja -sokerista. Tuli nimittäin maailman parasta pikkuleipätaikinaa! En meinannut malttaa lopettaa maistelua :) Päätyi siitä suurin osa onneks uuniin asti ja sain hyvän erän kookoskeksejä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. JenniKaroliina: Kuulostaa hyvältä! Noissa kookostuotteissa on kyllä TODELLA herkullinen maku. Ja sokerin ja jauhon muodossa on nyt paljon laajempi skouppi että mitä kaikkea voi tehdä (verrattuna vain perinteisiin kookosmurusiin).

      Poista
  2. Voi miten kivaa saada lisää käyttöä tuolle kaapissa lymyävälle kilon säkille kookosjauhoa! Itse olen huomannut, etten perusta sen mausta kauheasti kovinkaan "jauhoisissa" leipomuksissa, kuten pikkuleivissä tai kakuissa, mutta kananmunan kanssa maku toimii hyvin yhteen. Juurikin tänään tein kookosjauhotortilloja, pitäisi siis varmaan tällaiset makeat lettusetkin testata samalla periaatteella :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pipsa: Mahtavaa tämä ideoiden vaihto, huomaan sinun nyt jo kokeilleenkin mahtavan kuuloista kookospannariversiota! Nam! :) Ja mun pitää ehdottomasti pistää kokeiluun kookosjauhotortillat. Ei voi olla kuin hyvää. :D

      Poista
    2. Ihastuin ihan täysin kookosjauho-kaurahiutalepannareihin, törkeän hyviä :-) Mahtavaa viikonloppuaamupalaa tuollaiset, kun silloin on aikaa paistella!

      Poista
    3. Pipsa: Sanopa muuta! Ja viikonloppuaamiaiset on kyllä hetki, johon kannattaa panostaa.

      Poista
  3. Nam, näitä täytyy kokeilla! :) Olenkin kaivannut ohjeita, joissa käytetään kookosjauhoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Testaamaan vaan Jem. Odottelen myös innolla testailijoiden mielipiteitä mausta! Itse kun tykkäsin tosi paljon sekä mausta että rakenteesta, joka on näissä ihan omanlaisensa. :)

      Poista