27.9.2013

Kaurakeksi ---> leivos

Mustikkametsän tuliaisia nautsikeltiin useampi viikko takaperin myös kaurakeksimäisissä leivoksissa. Tämä on hyvä esimerkki leivonnaistyypistä, joka tarjoilee sesonkimarjan (tai -hedelmän) raikkaasti tuoreeltaan. Onhan tuoreista mustikoista paistettu mustikkapiirakka aivan mainio klassikko, mutta sen hopeareunuksen pilvi on mun pikku päässä se, että marjat muhjuuntuvat uunissa. Monenlaisiin mustikkapiirakoihin voikin ihan hyvin turvautua pakastemustikka-asein, kun tuoresesonki on ohitse...

Makea mustikka-tuorejuustotäyte kookos-kaurakeksin niskassa.


Ohjenuorana hyödynnetty resepti on Pirkan rapea marja-kinuskiunelma, josta näin jossain blogissa annosmaisen keksimuunnelman. Tätä blogia, jossa kinuskikastike oli keksipohjassa korvattu kananmunalla, en kyllä sittemmin enää valitettavasti löytänyt... Ja oma toteutus sovelsi alkuperäisestä vielä pidemmälle, kookosta pohjaan ja täytteessäkin oli kerman ja rahkan sijaan tuorejuustoa. Muistiinpanoja ei tietenkään tullut tehtyä, eli reseptiä ei ole tässä tarjoiltavaksi. Mutta eipä sitä tarvitakaan, Pirkan ohje on hyvä pohja, josta soveltaa oman jauho- ja jääkaapin sisälmysten ohjaamana. Se ei pelaa joka pelkää!

Tällaiset leivonnaiset ovat luvattoman helppoja tehdä, ja maku on mainio + varioitavissa. Kaurakeksileivonnaiset kuuluvat myös taas kerran luokkaan "kiva tarjottava, anna vieraiden koristella ja tuunata omat leivoksensa makunsa mukaan".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti