26.8.2013

Testissä rouskeiset leffaeväät

Kuulun sellaiseen outolinturyhmään, joka ei ole oikeastaan koskaan välittänyt sipseistä. Okei, sour cream & onion -makukombo kyllä iskee, ja rasvan ja mausteiden yhdistelmä puhuttelee varmaan jokaisen makuhermoja... Mutta perunalastujen ostaminen ei käy kaupassa mielessänikään, ja pippaloissakin maistelen paljon mielummin muita herkkuja. Mun suu vaan tykkää kyttyrää siitä muhjaantuneen ylisuolaisen perunalastun jättämästä mausta ja fiiliksestä, joka syntyy jo parista sipsistä. Hampaisiin jää moskaa, ja perään syödyt asiat eivät maistu sille mille pitäisi! Tällaisia sisäänrakennettuja en-vaan-tykkää-oireita saisi muuten olla muidenkin epäterveellisten hommien kohdalla...


No, sen verran utelias kuitenkin olen, että jos joku väittää lanseeranneensa aikuiseen makuun sopivan suolaisen raksun, vieläpä vähän terveellisemmällä tavalla (rasvassa keittämisen sijaan paistettu), voin kyllä maistaa ja antaa uutuudelle mahdollisuuden. Hopottajien kautta sainkin Fazerin Crisp Pita Bread -lastuja kolmessa eri maussa: sourcream & ruohosipuli, merisuola & mustapippuri sekä chili. Nämä on pakattu söpöön 40 gramman pikkukokoon, mikä kannustaa hitaampaakin ymmärtämään herkkuhetkeen sopivan annoskoon.

Fasun pitaleipähenkiset lastut olivatkin odotettua positiivisempi kokemus. Eivät kärsineet perunalastujen mössöytymisongelmasta, vaan olivat todella rapeita ja tykkäsin tästä suutuntumasta. Ennakkoon ajattelin hapankerma & ruohosipuli -maun parhaaksi ja mustapippuriversion läpitylsäksi. Vaan miten kävikään. Pippuriset pitaleipälastut nousivat ihan ykkösiksi. Mustapippuri tuli niissä esille todella maukkaasti, tykkäsin oikeasti! Ja tämä sai muutenkin pohtimaan pippurin käyttöä ruuassa... Laatu ja oikea käyttötapa ovat iso juttu (tuoreus, rakenne, lisääminen oikealla hetkellä suhteessa kuumennukseen ja tarjoiluhetkeen, jne.). Ties vaikka lähtisin tästä aloittelemaan matkaani pienen pippurihifistelyn tiellä... ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti