10.8.2013

Onnenpekan makeat voileivät, jatko-osa

Voiko hyvä välipala tehdä ihmisen onnelliseksi? Ei varmaan yksinään. Lähtötilanteen pitänee olla monin muinkin tavoin kohdallaan onnentunteen saavuttamiseksi. Mutta hyvänmielenvälipala voi kyllä toimia henkisenä alleviivaustussina. Siis muistuttajana ja työkaluna siihen, että hoksaat tiedostaa "päivä, se on kaunis niin". :)

Tai jos sinulla sattuisi olemaan ihan pas[t]a päivä, vähän kivempi välipala saa kenties auringon paistamaan risukasaankin!

Polka dots siellä...

... ja polka dots täällä.

Minun hyvänmielenvälipalani oli kanelisen grahampaahtoleivän taikinasta paistettu bagel banaanisiivuilla ja hasselpähkinä-kaakaolevitteellä. Jumankekka, että maistui maukkaalle. Tuli ihan sellainen fiilis kuin olisin hemmotellut itseäni jälkiruokaleivonnaisella, mutta sehän oli vain leipä, bansku ja hieman makeaa levitettä.

Speculoos-tahna sai minut innostumaan sen verran makeista voileivistä (ja siis erityisesti makeista levitteistä), että olen nyt suorittanut huolellisen tutkimuksen kotimaan normiruokakauppojen valikoimasta. Speculoosia ei todellakaan löydy, sen sijaan isommista marketeista löytyy maapähkinälevitteitä (suolaisia), hasselpähkinälevitteitä (yleensä suklaisia, myös manteliversiona) ja ihan pelkästään suklaalevitteitä. Näistä kiinnostavimmaksi koin itse pähkinä-suklaalevitteet, ja kerrankin viitsin opiskella kunnolla myös tuoteselosteet...

Sekä hinnan että ainesosaluettelon perusteella voittajaksi selviytyi, ja ostoskorin kautta kuivakaappiini päätyi, saksalaisen marketin hasselpähkinä-kaakaolevite. Hasselpähkinää 13 % ja kaakaojauhetta 7,5 %. (Yhteensä päämakuaineita siis mukavasti reilut 20 %, kun joissain tuotteissa jäätiin alle viiteen.) Ja seassa ei ole yhtään väärää ainesosaa, tosin jos pilkkua viilattaisiin, olisi tietysti kiva tietää mitä kasviöljyä on käytetty. Tuote läpäisi myös makutestin. Kyllä tätä kehtaa ihan arkenakin sipaista leivälle, olisiko jopa margariinia parempi vaihtoehto?

Lavastus tyyppiä "hampurilaisketjun mainos". Eli levitettä on ulkoreunalla ylenmäärin, ja banaanitkin kurkistelevat nätisti limittäin. Kuvan ottamisen jälkeen, ennen syömistä, beigeli voideltiin tasaisesti ja banskutkin aseteltiin nyt vierekkäin.

Onnelliset wannabebagelit

leipärinkilä (mulla kanelista grahampaahtoa bagelin muotoisena)
ruskeaa, makeaa tahnaa (Speculoos, Choco nussa tms.)
banaania siivuina (tai vadelmia!)

Puolita. Levitä. Siivuta ja ripottele päälle. Haukkaa. Nosta katse horisonttiin, kallista päätä ja hymyile.

2 kommenttia:

  1. Mmm..nami. Meilläkin on herkkuaamupalalla tai -iltapalalla voideltu paahtikset (itse sekoitetulla) suklaamaapähkinätahnalla ja päällystetty tuoreilla mansikoilla ja ehkä vieläkin parempaa on tuo banaanilla päällystetty. Mietin, että sitten talvella varsinkin tuosta tulisi niin onnelliseksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paula: Suklaa-maapähkinä-mansikka kuulostaa jännältä kombolta, pitääpäs kokeilla tuotakin. Banaanin ja maapähkinävoin yhdistelmä on tietysti jenkkiklassikko, ja banaaniin voimme tosiaan turvautua erityisesti marjasesongin ulkopuolella. :)

      Poista