6.8.2013

Keskinkertaisempi marja-marenkipiiras

Tiedättehän sen mahtavan sitruuna-marenkipiirakan! Makean ja kirpeän yhdistelmä toimii täydellisesti, ja varmaan kaikki pitävät tuosta piirakasta. Jostain kumman syystä blogistani ei tuota herkkua vielä löydy, mutta taitaa olla tämä Hesarin ohje, joka on tullut hyväksi todettua.


Nyt kotimaisten marjojen ollessa sesongissa tuli tuumailtua, josko nekin sopisivat marenkipiiraaseen. Punaherukat olisivat intuitiivisesti hyvä idea happamuutensa vuoksi, vaan enpä saanut mennä niitä toreilta tai turuilta metsästämään, kun mustikkaa ja vadelmaa oli omasta takaa pakkotyöstettävänä. Reseptinä noudatin jotakuinkin Heather Homemade -blogin ohjetta (Red Currant Pie). Joka muuten on tuunattu Allrecipes.com-sivuston reseptistä. En nyt suomenna ja toista tässä reseptiä kolmesta syystä. En nimittäin tuunannut reseptiä juuri lainkaan (!!!). Ohjeen lopputulema oli melko onnistunut, muttei niin loistava, ettäkö aikoisin sitä uudelleen sellaisenaan käyttää (vaatii radikaaleja jatkotuunaustoimenpiteitä). Lisäksi jenkkimittojen muunnokset deseihin ovat turhaa lisätyötä edelliset kohdat huomioiden.

Niin, piirakka oli hyvää, muttei valitettavasti loistavaa. Marenki sopi todella hyvin erityisesti vadelman makuun, mutta marjoja oli suhteessa aivan liikaa. Mustikat ja vadelmat ovat herukoita kosteampia, ja erityisesti siksi niitä olisi pitänyt vähentää huimasti. Piiraan tai paremminkin kakun poikkileikkaus ei siis ollut ihan toivotunlainen. Myöskään emme malttaneet odottaa piirakan jäähtymistä ihan huoneenlämpöiseksi, saati sitten jääkaappikylmäksi. Sen aikaa piiras sai kuitenkin ulkona vilvoitella, että marenki ehti saamaan pilkullisen kuosin kesäisestä yllärisadekuurosta. Varsinaisia auringonpilkkuja, kun se keltainen pentelekin paistoi siellä koko ajan! :D

Hennosti kesäkuuron pilkuttama marenkipiiras!

2 kommenttia:

  1. Huh, näyttää ainakin todella herkulliselta! Mutta jos vertailukohtana on maailman ihanin sitruunamarenkitorttu, saattaa helposti pettyä. Ei ole sen voittanutta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anskusiili: Olet ihan oikeassa, sitruuna-marenkitortun pitäminen esikuvana ja innoittajana asetti varmaankin vähän kohtuuttomat odotukset tälle kaakulle. :D Mutta vähän jäi vielä tuo viinimarjainen versio kaihertamaan... Sen uskon vakaasti yltävän jo hieman lähemmäs sitruunapiirasta.

      Poista