17.7.2013

Kerrostettu kahvi + jorinoita

Kahvinjuonti on sitten jännä juttu. On näitä vanhoja puheita, että kahvia opitaan juomaan ja sitten ollaan aikuisia. Tai että ollaan kahvin TAI teen juojia. Jotkut luulevat noiden tosiaan olevan vahvasti toisensa poissulkevia juttuja, ja tällaisilla kavereilla menee pasmat sekaisin, jos pyydät tänään kahvia ja huomenna ilmoitatkin ottavasi mieluummin teetä! Tyyppi uskoo tarjoamansa kahvin olleen niin kehnoa, ettet toista kertaa siihen uskaltanut sotkeutua... :D

Tapahtui kerran: Yllättävä näky aamu-unisille simmuille.

Allekirjoittaneelle maistuvat sekä kahvi että tee. Omaan makuun hyvät ja pahat kahvit alkavat hahmottua, mutta hifistelyyn en taida koskaan edistyä. ;) Normikahvinkeitintä en ole hankkinut, pressopannu tai vedenkeitin + suodatinsuppilo toimivat hyvin, koska kahvia tarvitaan yleensä vain yhdelle tai kahdelle. Pikakahviinkin turvaudun tosiinaan laiskuudessani, kun sitä kaapissa kuitenkin nykyään aina on (pääasiallinen käyttökohde sille on leivonta ja jugurttien ja rahkojen maustaminen).

Myös se muuten ihmetyttää kanssakahvittelijoitani, että toisinaan otan kahvini mustana ja toisinaan maidolla. Ja kotona tietysti maustan sen usein kanelilla, appelsiininkukkavedellä, tms. Mutta miten ihmeessä syntyy kuvan mukainen kerrostettu raitakahvi?! :D Itseasiassa se otti ja tapahtui vahingossa (tunnustan). Laitoin nimittäin maidon jostain syystä kuumille juomille tarkoitettuun lasiin ensiksi, ja valmistin siihen sitten suoraan kahvini vedenkeitin & suodatinsuppilo -menetelmällä. Kahvi näemmä tippuu lasiin sen verran hissutellen, että se osaa kuumempana nesteenä myös asettua päällimmäiseksi, vain hieman maitoon sekoittuen. Huippukaunista, tuskin raaskin sekoittaa ja juoda tätä aamukaffeani kuumana!

Jos kahvi maistuu lähinnä teelle tarkoitetuista laseista (ylempi kuva),
niin mihinkäs niitä sieviä kahvikupposia käytetään? Jugurtticocktaileihin!
Tässä vanilja- ja mansikkajugua puolalaisilla puolukkamuroilla ja mansikoilla.

4 kommenttia:

  1. Herkullisen näköinen kahvi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitos. Mitä maailma menettääkään, kun en ole ryhtynyt baristaksi... (Vielä?) ;)

      Poista
  2. Katselin ja ihailin jo aikaisemminkin kahviasi, todella kaunis ja tuota ideaa voisi yrittää jalostaa johonkin muuhunkin juomaan. Ite olen odotellut sitä aikuistumista kahvin suhteen ja kyllähän sitä on pikkuhiljaa näkyvissä. Nyt menee cappuccino ja kaffelatte, ei vielä kuitenkaan tavallinen kahvi, eikä varsinkaan mustana, katsotaan, mitä tässä vielä keksitään...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sarppu: Sulla on vaan hienostunut maku. ;) Mun kahvittelu-ura lähti muuten kaikkien normien vastaisesti liikkeelle juuri mustasta kahvista. Join siis aluksi nimenomaan vain mustaa kahvia, ehkä sokerilla. Nyttemmin arkikahvi on sen sijaan kahvia+maitoa, eikä koskaan sokeria. Kahvilassa tietysti maistuu capuccinot ja muut kahvijuomat... Paremmin kuin hyvin. :D

      Poista