23.7.2013

Että mitä me juodaan kesällä?

Kesäjuoman pitää tietysti olla kylmää! Ainoastaan aamukahvi maistuu poikkeuksetta kuumana. Ja tänä kesänä opin vihdoin tekemään jääteetä. Ei niin, ettäkö olisi kyse vaikeasta asiasta tai etten olisi ylipäänsä tajunnut yrittääkään. Mutta teestä tuli aina ihan hel***** pahaa. Kitkerää tai muuten vaan tunkkaista riippumatta siitä kuinka paljon sekaan meni sokeria tai hunajaa.


Vaan apuhan löytyi vihdoin. Ja aika yllättävältä suunnalta. Velipoikahan se tarjoili mitä mainiointa jääteetä! Siis itse keittelemäänsä. Harvemmin olemme reseptejä vaihdelleet (eli ei ikinä), mutta ehkäpä se lähteekin tästä käyntiin. :D Ja mikäkö veljen reseptin juju oli? No vihreästä teestä valmistettu juoma, johon teen ohella tulee OMENAMEHUA ja vissyä. Nimenomaan tuo omenamehu on se, joka ratkaisi homman, se tuo juuri minun makuuni sopivan raikkaan makeuden. Eikä kaipaa muuta makeutusta. Veljen opeilla onkin nyt tullut jääteetä valmistettua, erilaisilla teelaaduilla ja eri sekoitussuhteilla. Aina on hyvää, kun vaan on joku omenakomponentti mukana. Jäähdytetty vihreä tee ja omenasidukka on aika lyömätön kesäjuoma! :D

Kuvissa esiintyvä cocktail on sitten kesäjäätee vietynä iltatunnelmiin. Lasin pohjalle metsävadelmia, jotka survotaan haarukalla. Päälle annos Cointreauta. Ja lasin loppuun jääkaappikylmää vihreää teetä ja sitä omenamehua. Ei paremmasta kesädrinkistä kuulkaa väliä. (Tai ainakin vaivattomampi kotioloissa kuin mohito...)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti