8.7.2013

Corn flakes -kananuggetit

Grillaus kuuluu ehdottomasti kesään, eikä grillauskaluston puute suinkaan ole este tai hidaste! Perheen kanssa ja kaveriporukassa pääsee kyllä riittävän usein ihan oikeisiinkin grillibileisiin, vaan aikamoisia grillikestisimulaatioita on vietetty meikäläisen kerrostaloparvekkeellakin.


Aterian tähtösenä loistivat uunissa rapeiksi paistetut maissikuorrutteiset broiskupalat. Vähän hienompia kananuggetteja siis! Rapsakka pinta syntyy corn flakesien ja polentajauhojen yhteispelinä, ja nämä maissikaverit myös antavat kuorrutteelle kauniin keltaisen värin. Maustamisessa käytin grillailu-chillailuhenkisesti savustettua paprikaa, valkosipulia ja cayennepippuria. Toinen pohtimani vaihtoehto olisi perustunut yrtteihin: timjamia, rakuunaa, jne.

Kuorrutuksen kiinnittämiseksi kanafileet pinnoitetaan ensin majoneesin ja turkkilaisen jugurtin seoksessa. Blogirinki-yhteistyön kautta testissä oli Hellmann's -klassikkomajoneesi, jossa raaka-aineisiin on ilahduttavasti kiinnitetty huomiota. Munat ovat ulkokanojen tekosia, ja öljykasvina käytetään rypsiä.


Ja entä ne uunista vetäistyt kullankeltaisen rapsakat broiskupalat? Uhuh, nyt oli kyllä ihan sellainen olo, että joku muu kuin minä olisi kokkaillut. Maku, tekstuuri ja koko konsepti oli ihan uudenlainen. (Maissihiutaleet ovat aiemmin pysyneet tiukasti aamupalakulhossa.) Ja siis kaikki oli viimeisen päälle kohdallaan. Rapeus, pienen tulinen grillimaku ja passelisti mehukkaan kypsä kana.

Lisukkeena nautiskeltiin fetasalaattia: juustokuutioita, kirsikkatomaattia, kesäsipulia varsineen päivineen, tuoretta basilikaa ja minttuista kuivayrttisekoitusta. Nam! (Note to self: Näitä kuorrutettuja kanapalasia täytyy ehdottomasti tehdä syksyisenä iltana uunipaistettujen peruna- ja batatatipölkkyjen kera. Ehkä kalaversiona fish and chips -tyyliin!)



Rapeat corn flakes -broilerinuggetit

500 g (noin 3 kpl) broilerin rintafilettä
0.5 dl Hellmann's Real -majoneesia
0.5 dl turkkilaista jugurttia
1 rkl limen (tai sitruunan) mehua

2.25 dl maissihiutaleita (corn flakes)
1 dl polentajauhoja
1 tl suolaa
1 tl savustettua paprikajauhetta
1 tl cayennepippuria
0.5 tl mustapippuria
0.5 tl valkosipulijauhetta

Leikkaa kukin broilerinfile noin neljään osaan, tai vaikka pienemmiksikin annospaloiksi. Taputtele broilerpalat talouspaperilla kuiviksi. Sekoita kulhossa majoneesi, jugurtti ja tilkka sitrusmehua, ja kippaa sitten seokseen myös broisku.

Mittaa maissihiutaleet, ja murskaa ne muovipussissa pienehköksi muruksi. Yhdistä maissihiutaleiden sekaan laakealle, syvälle lautaselle myös (pika)polentajauhot ja mausteet. Nosta majoneesi-jugurtilla päällystetyt broileripalat yksitellen tähän kuorruteseokseen. Kääntele ja painele, ja nosta kauttaaltaan kuorrutetut palaset leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 20-30 minuuttia.


Yhteistyössä Hellmann's.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti