15.6.2013

Sweet Taste of Helsinki 2013 & 2012

Taste of Helsinki -raflafestari on täällä taas! Kävin itse korkkaamassa tapahtuman jo torstaina, vaikkei sää ihan paras tuolloin ollutkaan. Makupalat sen sijaan olivat aika priimaa, ja yllättävän moni tuttukin tuli vastaan avajaispäivänä. Me malttamattomat! :D

Kello yhdestä myötäpäivään: (1) Ask: Luomukaritsaa, emmeriä (vehnälajike) ja Ahlbergin yrttejä. Törkeän hyvää lihaa, törkeän hyvät soosit, törkeän hyvät maut! Myös rapsakkaa elementtiä! Kymppisuoritus. (2) Tartar Tammisen rotukarjasta, näytöskeittiömaistiainen. (3) GoodPien huippuhyvät macaronit: minttu ja appelsiini. (4) Ravintola C: Hevostartar ja suola-aroniaa. Aikas ok, ehkä odotin vähän liikoja.

Näytöskeittiön parsamaistiainen (Smör).

Ihana pikkusacher (Kakku & Leipä Keisari).

Tapahtuman henki oli sama kuin Suomi-version lanseerausvuonna 2012. Jolloin muuten kirjoitin hienon blogipostauksen, jota en kuitenkaan koskaan julkaissut, kun kesälomakiireet ja -matkat puskivat päälle... Homma vaan unohtui ja postausrunkofaili jäi pölyttymään. Vaan saattepa nyt pikkukoosteen viime vuoden kuvistakin, hyvä että olin kirjoittanut annokset muistiin. :P Vasta jälkeenpäin muuten huomasin, että molempina vuosina kävin ravintola C:n hevosapajilla! Varsinainen hevoslihaskandaali! (Olen edelläkävijä!) ;) C:n pollet on muuten kotimaista tuotantoa...

Tänä vuonna Taste of Helsinki päästää innokkaimmat vierailijat kokkailemaan itsekin. Tapahtumaan houkuttelemani kaveri innostuikin tästä tilaisuudesta, ja kokkaili Suomen kokkimaajoukkueen opeissa lohta ja kampasimpukoita. Hauska idea!

Ravintola C (2012): Hevosen fileetä raparperin kera. Heppa oli tuolloin törkeän hyvää, ihana suutuntuma! Carelia (2012): Paistettuja kampasimpukoita ja hasselpähkinävoita. Tykkäsin! Ja Akseli Herlevi on muuten hääräillyt tapahtuman ytimessä iloisena molempina vuosina.

Näytöskeittiömaistiaisia ja -tuotoksia 2012. Teemana villivihannekset ja -yrtit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti