24.6.2013

Mansikkaskonssit + haukkukuva

Mansikka on ilman muuta kesämarja numero yksi. Joten jos kesälläkin popsitaan skonsseja, pitää nämä aamiaisleivonnaiset tietysti testata mansikkaisina! Kiinteä ja silti makea mansikkalajike (Belgiasta) käyttäytyi yllättävän kiltisti skonsseissa. Nätin kesäistä!

Söötti keittiötekstiili on kannettu työmatkalta aina Puolasta asti.
Pinkki-polkka-neitiväritys saa blogin taustakuvankin haalistumaan! :D
Odottakaas kunhan näette kuvissa myös kääntöpuolen kangaskuvion...

Arvasin mansikkaskonssien kaipaavan miedon mansikka-aromin rinnalle jotain täydentävää settiä. Siispä silppusin parvekkeelta sekaan reilusti sitruunamelissaa. Mutta en ilmeisesti tarpeeksi, vai liekö yrtti jotenkin laimentunut parvekekasvatuksessaan? Sitruunainen maku jäi nimittäin aika hennoksi, parempaan tulokseen olisi kyllä päästy käyttämällä ihan kunnon sitruunankuoriraastetta.

Tulipa nyt silti nämäkin skonssit nähtyä ja maistettua. Ulkonäöltään skonssit olivat yhdet suloisimmista, mutta maun puolesta liputan ennemmin rusinoiden tai kirpakoiden marjojen puolesta.

Haukkukuva ylävasurissa. Onko kukaan muu koukussa näihin?


Mansikkaskonssit (8 tai 12 kpl)

4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
0.5 tl suolaa
1 rkl sokeria
50 g margariinia
(iso nippu sitruunamelissaa)
1.5 dl mansikoita
1.5 dl maitoa
1 tl vanilja-aromia

Mittaa kuivat aineet (jauhot, leivinjauhe, suola ja sokeri) kulhoon ja sekoita keskenään. Lisää margariini joukkoon nokareina, ja nypi se kuivien aineiden kanssa murumaiseksi seokseksi. Silppua jauhoseokseen myös sitruunamelissan lehtiä. Kuutioi mansikat ja sekoita nekin varovasti jauhoseokseen.

Kaada toiseen kulhoon kylmä maito ja vanilja-aromi. Sekoita nopeasti ja vaivaamatta, mutta varo muusaamasta mansikoita. Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja taputtele jauhotetuin käsin kaksi paksuhkoa ympyriäistä levyä. Leikkaa taikinalevyt sektoreiksi: neljään osaan isommiksi skonsseiksi tai kuuteen osaan, jos haluat pienempiä skonssislaisseja. Voitele jauhoiset pinnat maidolla, ja paista skonsseja 225-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Nämä kuulostavat kyllä hyviltä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Essi: Kokeilemaan vaan! Ja jos yrteistä tykkää, mansikka ja minttu olisi ehdottomasti hyvä idea. :)

      Poista