8.6.2013

Banaanikakkuruudut Tetriksen hengessä

Saanko leipoa taas banaanileipää, jos paistan sen ihan eri vuoassa kuin koskaan aiemmin? Jos maustan sen eri tavalla kuin viimeksi? Laitan eri jauhojakin, se on nyt aivan eri leivonnainen? No, jos myös leikkaan sen ruuduiksi mokkapalojen tapaan?


Palikkaleikit on kattauksen ydin. Huomaa myös mehevä banskusattuma.


Kahta samanlaista banskuleipää tuskin koskaan nähdään (tässä keittiössä), mutta kakkumainen arkileivonnainen ei edelleenkään irrota koukkujaan minusta. Nyt palasin melkein ihan, ihan, ihan ekan banaanileipäohjeeni ainesosiin grahamjauhoja ja kaurahiutaleita myöten. Vuokana nyt laakeampi pelti, ja piiraan(?) pinnalla ja vuoan pohjalla anteliaalla kädellä ropisteltuja kaakaopapuja rouhittuina (kauppanimi kaakaonibs). Viljaisaa banskunannaa parhaimmillaan.


Kuvia koneelle siirtäessä ja siellä käsitellessä alkoi jostakin syystä soida vanhan kunnon Tetriksen tunnusmusiikki päässä. Pitäisköhän etsiä GameBoy porukoiden kaappien kätköistä. Sen pitäisi toimia edelleen, kunhan vain patterivirtaa riittää.


Banaanikakkuruudut (noin 20 x 25 cm vuokaan)

3 banaania
2 munaa

1 dl vehnäjauhoja
2 dl grahamjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
0.5 tl suolaa
1 tl kardemummaa
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta

(kaakaopapurouhetta = kaakaonibs)

Muusaa banaanit, mutta jätä silti joukkoon meheviä pikku sattumia. Sekoita banaanisoseen joukkoon munat. Yhdistä sitten toisessa astiassa keskenään kuivat aineet, ja kääntele ne banaani-munaseokseen. Kaada öljyttyyn vuokaan, jonka pohjalle ja pinnalle voi heitellä kaakaopapurouhetta, ja paista 175 asteessa noin 40 minuuttia. Varmista kypsyys hammastikun avulla. Leikkaa ruuduiksi. Konsultoi pikkulasta tai muuta leikki-ikäisen mentaliteetin yhä omistavaa henkilöä kattausapuna.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti