3.5.2013

Paulamainen (?) salmiakki-limejuustokku

Juustokakkua! Taas? Nooh, ei tässä kyllästymään ehdi, kun joka kerta testataan ihan erilaisia makuja. ;) Wappupiknikille paistelin nimittäin juustokakun salmiakin ja limen aromeissa. Kaksivärinen taikinakaunotar (tai ehkä tämä oli nyt se kulkuri) roiskittiin eli leivottiin vappupäivän vastaisen yön pikkutunneilla laikukkaisiin lehmäkuvioihin. 101 dalmantialaistakin käväisi mielessä. :D


Nämä ruudutetut kaverit pakkasin Ullikselle.


Kakku paistui leivinpaperoidussa suorakulmaisessa lasagnevuoassa.
Vaan miksi ihmeessä en ottanut kakusta kuvaa ennen pilkkomista. :(

Koska tiesin jo etukäteen, että ainoa hetki leivontapuuhille olisi vappuaaton bileiden ja vappupäivän piknikin välissä (ja ei kuitenkaan vappuaamuna, koska kakku ei tällöin ehdi jäähtyä ja asettua), jätin pohjan pois. Ei siis keksi- eikä muitakaan pohjia. Ensimmäisen kerran kehtasin tällaista pohjatonta versiota tarjota muille kuin kotiväelle. Vaan hyvin kelpasi! Vielä jos yhden kananmunan enemmän olisi laittanut, olisi kakku kiinteytynyt vielä helpommin leikkautuvaksi. Suosittelen kyllä mielummin tekemään pohjan kera, jos kakkua tarjoillaan.

Apteekin salmiakki -tuotesarjan mixerillä aikaansaatu upea maku ja väri herättivät piknikillä huomiota. Heitin puolen desin määrän lonkalta, ja arvio oli kyllä yhtä onnistunut kuin lämpimän aurinkoinen vappupäivän sää. Kevät on niiiin täällä, vaikkei lehtivihreästä vielä kauheasti saadakaan nauttia. :) Ja toukokuun ensimmäisenä ehdin illemmalla vielä pyörälenkille. Kevään ensimmäinen sellainen. Ja uudelle pyörälle ensimmäinen retki ikinä (poislukuien innokkaat testirundit kaupan käytävällä)!


Ja nämä "reunatasoituspalat" maistelin jo kotona...


Salmiakki-limejuustokku

3 kpl munia
2 pkt tuorejuustoa
1 prk maitorahkaa
1.5 dl sokeria
0.5 dl salmiakkimixeriä
1 lime

Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Sekoita vispilöiden joukkoon myös tuorejuusto, rahka ja sokeri. Kaada sitten puolet taikinasta toiseen kulhoon. Mausta toinen puolikas salmiakilla ja toinen limellä (mehu ja vaikka kuorikin, itse en jaksanut yömyöhällä raastella). Kaada sitten taikinat haluamassasi sekasorrossa juustispohjan päälle tai suoraan vuokaan. Kypsennä 170-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Kytke lämpö pois, ja anna kakun hengailla uunissa vielä 30-60 minuuttia. Jäähdytä vähintään yön yli.

6 kommenttia:

  1. Pystyisköhän tuon salmiakkimikserin korvaamaan jollain muulla? :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmmm... Salmiakkimixerin voisi epäilemättä korvata esimerkiksi sulattamalla vahvasti salmiakin tai lakritsin makuisia karkkeja. Jotain sellaisia kermatoffee-tyyppisiä tai muita pehmeitä karamelleja.

      Tai osta pullo salmaria! ;)

      Poista
  2. Totta ;) mutta entäpä jos vaikka haluis punasen paulamaisen juustokakun, millähä punasella vois korvata? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sitten ehdottomasti salmiakin tilalle soseutettua vadelmaa tai mansikkaa. Tai vaikka karpaloista tai punaviinimarjoista tehtyä survosta, jos tykkää kirpeistä vivahteista! Tsekkaa myös aikaisempi juustokakkupostaukseni, jossa heitin juustokakkumassan väliin ja päälle karpalokiisseliä sellaisenaan!

      Punavalkea, "kärpässieni"-kuvio väärinpäin kuulostaa kyllä hyvältä idealta :D

      Poista
  3. Oujee, nyt kuulostaa hyvältä! Soseutettu vadelma tai mansikka! NAM!
    Pitääkin heti alkuviikosta pistää testiin! ;)
    Punainen täplikäs juustokakku! :p
    Onkohan 26cm liian iso vuoka? :O :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 26 cm vuoka kuulostaisi ihan passelilta. Näähän on makuasioita, että tykkääkö korkeammista vai laakeammista tuotoksista. Matalampi luomus tietysti kypsyy korkeaa nopeammin ja tasaisemmin!

      Poista