29.5.2013

Mikrotettu couscous featuring sitruunamelissa

Couscous on siitä mukava lisuke, ettei se välttämättä vaadi tilaa liedellä. Veden voi toki halutessaan kuumentaa kattilassa, ja haudutella couscousin siinä kypsäksi, mutta myös pelkkä kulho ja vedenkeitin tai mikro riittävät nekin. Couscous myös innostaa kokeilemaan vähän iloisempia lisäkekomboja, ei siis välttämättä pelkkää couscousia sellaisenaan. Toki samaa ideapäätä voisi hyödyntää perusriisin tai -ohrankin keittelyssä...


Tämänkertaisen couscoussetin nestettä en normista poiketen kiehauttanut vedenkeittimessä. Tomaattimurska kun ei sinne oikein sovi... Siispä mikroaaltouunin kimppuun. Nesteet sinne, ja sitten couscous ja muut rippeet sekaan. Hauduttelua, ja muutama lisälämmityskierros. Samalla broiskut pannulle, ja luvattoman nopeasti oli kokonainen ateria valmiina pöytään katettavaksi. Maukkaan ja raikkaan couscousin juju on sitruunamelissa, joka on suorastaan riehaantunut kesäparvekkeellani. (Kyllä se välillä jo kesältä tuntuu, eikö!) Inspiroitukaa, ja kokeilkaa omia kombojanne!


Värikkäämpi couscous-lisäke

500 g tomaattimurskaa
1.5 dl vettä
1.5 dl couscousia
200 g (pakaste)maissia
2 rkl punaviinietikkaa
suolaa ja mustapippuria
iso tukko sitruunamelissaa

(broilerin fileitä esim. worcestershirekastikkeella maustaen)

Valmista couscous joko pannulla tai mikrossa:
Holauta tomaattimurska ja vesi kattilaan (kulhoon) ja kuumenna pannulla (mikrossa). Sekoita joukkoon sitten couscous, maissi ja etikka. Anna muhia kannen (mikrokuvun) alla, ja tarjoile sopivasti lisälämpöä, erityisesti jos maissi oli jäistä. Muista myös sekoitella. Paista tällä välin couscous-lisukkeen seuraksi vaikkapa broiskufileitä tai halloumibiffejä. Kun couscous on kypsää, mausta seos suolalla ja pippurilla, ja hienonna sekaan myös reilusti sitruunamelissaa. Sekoita ilmavasti esim. haarukalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti