12.5.2013

Äitienpäiväbrunssi parvekkeella

Kevät on kenties parasta brunssiaikaa. Keväinen aamuaurinko ja vihdoinkin lämmenneet säät kun houkuttelevat ainakin minua ottamaan ilon irti heti päivän alkaessa. Ja vapaapäivän rentona aamuna brunssikattaus parvekkeella tai takapihan terassilla on ilon irti ottamista tehokkaimmillaan! Tällaisen alun jälkeen ei loppupäivällekään jää muita vaihtoehtoja kuin olla I-LOI-NEN!


Äitienpäivän kunniaksi brunssiaamiaisemme sai juhlavuutta tiramisun innoittamasta vihreällä teellä maustetusta misukasta. Eli keksejä ja kerma-jugurttivaahtoa kerroksittain, hienoisesti appelsiinilla mausten. Suussasulava sunnuntaiherkku! Suolapalana taas maisteltiin uusinta maissileipäviritelmääni, joka onkin tähän mennessä onnistunein. Maustamisessa hieman chiliä ja kevätsipulia. Täysosuma!

Edellisten lisäksi aamusella maistui vihreä tee, joka misukan tapaan valmistettiin aina Japanista asti tuodusta jauhemaisesta vihreästä teestä. Mansikat, viinirypäleet ja kirsikkatomaatit tekivät myös kauppansa, ja maisteltiinpa hieman Alpron mansikka-raparperi- ja vaniljajugurtteja erikoisemman muromyslinkin kanssa. (Murot toin Japanin sijaan vain Puolasta asti. Viljaiset murut ovat karpaloilla maustettuja ja niissä on hurja ravintokuitupitoisuus: 31 g / 100 g. Merkki on Sante, tuokaa mulle näitä laukullinen, jos olette menossa Puolaan! Anyone?)




Niin, ja jos ei muutoinkin olisi tuhat syytä muistaa ja kiittää äitiä, kiittelen omaani myös maissileivän paistovuoasta. Koko, muoto ja käyttäytyminen sopivat täydellisesti tämän kokoiselle maissileipätaikinalle. Siinä missä maissileivän vuoka oli uunissa neitsytmatkallaan, punainen leipävuoka on pinnoitteen kärsimien vaurioiden vuoksi eläköitynyt ja siirtynyt uudelle uralle. Kuten kuvista huomaatte! Elämän kiertokulku koskettaa myös keittiötarvikkeita!


Pöytä on katettu (parvekkeelle)! Vaan missä lautaset? :D


Löytyiväthän nekin. Ja vielä pikaräpsy ennen kuin päästiin maistelemaan.

Tämä brunssipostaus on Blogiringin ja Alpron kanssa yhteistyössä toteutettu, ja pääsin testaamaan Alpron jugurttihapatettuja tuotteita. Kasvipohjaisina nämä sopivat moniin erikoisruokavalioihin, ja tuotannon vaiheetkin vaativat vähemmän resursseja esimerkiksi maitotuotteisiin verrattuna. Tekevät siis hyvää sekä massulle että ympäristölle. Paitsi sellaisenaan, ne toimivat myös ruoanlaitossa, kuten aamiais- ja brunssirintamallakin on todistettu. Viime viikolla Lauran tähden brunssilla herkuteltiin rosmariini-juustotangoilla, mustikkalätyillä ja raikkailla smoothieilla. Rosmariini on yksi suosikkiyrteistäni, (kaikkihan ne on) joten Lauran houkutteleva resepti saattaa päästä hyvinkin pian testiajolle. Ensi viikon kattausta taas jäädään odottelemaan Soul Kitchenin Annalta. Kutsunkin teidät kaikki kuokkimaan kanssani paitsi Annan, myös muiden brunssiviestiin osallistuvien Blogirinkiläisten aamupalapöytiin! ;)



Maissileipä

2.5 dl polentajauhoja
2 dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
3 tl leivinjauhetta
1 tl chilihiutaleita
0.5 tl suolaa
2 rkl kevätsipulia (minulla kuivattua)

2 dl Alpro Mild & Creamy maustamatonta jugurttia
1 dl vettä
2 munaa
3 rkl öljyä
(kuivattuja kirsikkatomaatteja tms.)

Sekoita kuivat ainekset keskenään sekaisin. Mittaa toiseen kulhoon jugurtti ja vesi, ja sekoita joukkoon myös munat ja öljy. Yhdistä sitten kuivat ja kosteat ainekset keskenään. Sekoita tasaiseksi taikinaksi, ja kaavi se voideltuun vuokaan (noin 20 x 25 cm). Painele leivän pinnalle halutessasi kuivattuja kirsikkatomaatteja. Myös tuoreet pikkutomaatit tai aurinkokuivattu tomaatti käyvät loistavasti. Paista leipää 220-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Leikkaa ruuduiksi.






Vihreä tee -misu

(jauhemaista) vihreää teetä
2.5 dl Alpro Airy & Creamy kermaa
2 dl Alpro Mild & Creamy vaniljajugurttia
appelsiinin kuorta raastettuna
12 kpl savoiardi-keksejä

Valmista vahvanmakuinen vihreä tee etukäteen, jotta se ehtii jäähtyä. Vaahdota kerma ja sekoita siihen vanijajugurtti. Raasta joukkoon makua tuomaan appelsiinin kuorta, noin neljännes hedelmästä riittää.

Kasta keksit vihreässä teessä, ja lado niitä kuusin kappalein sopivankokoisen astian pohjalle. Levitä keksien päälle reilu kerros kerma-jugurttivaahtoa. Asettele sitten vaahtokerroksen päälle loput keksit, vihreän teen kautta taaskin dipaten. Levitä uusi kerma-jugurttikerros, ja herkku on viittä vaille valmis. Anna misun lepäillä jääkaapissa yön yli, ja koristele se juuri ennen tarjoilua ripottelemalla päälle jauhemaista vihreätä teetä.

(Huom! Kerma-jugurttitäytettä riittää koko "täysimittaisen" misukan tekemiseen, eli 24 kpl:een keksipaketille. Meillä tehtiin kuitenkin vain "puolikas" misu, ja täytettä jäi myslin kera iltapalalla maisteltavaksi! Peliliike!)


Yhteistyössä Alpro.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti