27.4.2013

Täplikäs katkarapumunakasMunakas on sellainen juttu, joka unohtuu pitkiksi ajoiksi, mutta sitten aivan puskista siihen tulee selittämätön mieliteko. Kroppa selvästi viestii haluavansa jotain nimenomaan kananmunista saatavaa ravintoa? Ja mehän kuunnellaan kropan viestejä, eli munakasta piti saada! ;) Jääkaappi neuvoi lisäämään munakasmassaan rahkajugurttia ja maustamaan sen currytahnapurkin jämillä. Pakkasesta vielä iiisoja katkarapuja höysteeksi, ja a vot mikä välipala!

Rahkajugurtti antoi muuten munakkaalle mukavan kermaisen rakenteen ja maun. Ja munakashan paistui uunissa (itseasiassa leipävuoan pohjalla), koska pannulla paistamiseen ei riittänyt tällä kertaa skarppiutta. Hifistelyä sen sijaan osoitti munakasmassan jakaminen kahteen osaan, joista toinen siis värjättiin currytahnalla punaiseksi. Eriväriset massat menivät vuokaan jotakuinkin päällekäin, ja vaaleasta tein vielä hupaisat laikut munakkaan pintaan. Valokuvaa ei tästä dalmantialaisesta munakkaasta tietystikään ehtinyt ottamaan, kuin vasta viimeisestä jämäpalasta, mutta välittyy idea siitäkin. Hyvää oli muutes! :)Katkarapumunakas

1 prk (250 g) rahkajugurttia
2 munaa
2 dl isoja pakastekatkarapuja
kukkuralusikallinen punaista currytahnaa
2 rkl pakastekuivattua kevätsipulia tms.
(seesaminsiemeniä)
(herneenversoja)

Sekoita rahkajugurtti ja munat. Jaa massa puoliksi ja sekoita toiseen puolikkaaseen katkaravut. Toinen puolikas taas maustetaan currytahnalla ja kevätsipulilla. (Jos et jaksa kikkailla, tee ihan vain yksi munakasmassa, johon kaikki ainekset sulassa sovussa.) Lusikoi massat pieneen uunivuokaan päällekkäin, limittäin, lomittain tai miten lystää. Päälle voi ropsauttaa seesaminsiemeniä. Paista 170-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia, eli kunnes munakasmassa on hyytynyt. Tarjoile vaikkapa raikkaiden hernenversojen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti