1.4.2013

Rakuunabroilerin nuijat

Tai pitäisikö sanoa mieluummin nuijan rakuunabroilerit? Niin tai näin, keittiössä tavattiin nuijia ja tosinuijia. Tulkinta jääköön sekä syöjien että nyt blogin lukijoiden omalletunnolle. ;)


Pitkä on broilerin taival: Pohkeet ennen uunia. Pohkeet uunista tullessaan. Jämäpohkeet siipaloituna kohti jääkaappia suuntaamassa. Pohkeet majoneesilla voidellun oman hapanleivän päällä.


Broilerin koipireisiä tai -paloja ei jostain syystä ole näkynyt ruokapöydässä aikapäiviin. Asia piti tottakai korjata, ja eikös niitä nuijia sitten kupasta löydettykin. Maustin broilerin kuivatulla rakuunalla, jonka kaveriksi pyöräytin ihan vain suolaa ja mustapippuria myllyistään. Ja osaan nuijista lorautin hieman basilikalla maustettua balsamikastiketta. Noin niinkuin kokeiluhengessä. Uunivuokaan laitoin myös kalamata-oliiveja (joihin olen muuten ihan lumoutunut) sekä kirsikkatomaatteja.

Tällaiset uuniruoat ovat sitä herkumpia, mitä pidempään ja mitä miedommalla lämmöllä maltat niitä kypsentää. Maustamisessa ei myöskään kannata ujostella. Meillä oltiin kyllä sen verran hätäisiä, että ruoka piti saada pöytään jo heti 40 minuutin kypsennyksen jälkeen. Mutta ovelana kettuna heitin ne syömättä jääneet nuijat takaisin uuniin pienempään lämpöön. Ja a vot, tulipas seuraavana päivänä näistä jämistä herkulliset broiskuvoileivät!


Broilerin nuijat uunissa

broilerin nuijia (maustamattomia)
kirsikkatomaatteja
oliiveja (kalamata)
kuivattua rakuunaa
mustapippuria
suolaa
(tummaa basilika-balsamikastiketta)

Asettele ainekset uunivuokaan ja sirottele mausteet koko komeuden päälle. Paista 200-asteisessa uunissa 40 minuuttia. Nyt on kypsää, joten syö, jos on huutava nälkä. Jos taas aikaa on enemmän, tai kaikki ei mene kerralla, jatka paistamista 150-asteisessa uunissa 30-60 minuuttia (valele tällöin nuijia kerran tai pari astian pohjalle muodostuneella nesteellä).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti