11.4.2013

Kaakaonibseillä somistettu banaanisämpyläleipä


Tätä olette epäilemättä taas odottaneet... kauhulla. No, viimeisin banaanileipäni leipoutui kokonaan sämpyläjauhoista. Tai juu, kaurahiutaleitakin laitettiin se paketin pohja, eli kukkuradesi. Jätin nyt kanelit ja muut mausteet pois, sillä upotin taikinaan puoli desiä glögitiivistettä. Täytyyhän se jääkaapissa seinään nojaileva pullo jotenkin tuhota!

Vaikka glögi näkyi ja maistui taikinassa, valmiissa leivässä siitä oli jäljellä vain aavistus. Ja sekin vain makupuolella. Banaani selätti sen! Ja pinnassa maistuivat ihanananananat kaakaonibsit. Paahtuneet kaakaonibsit tuovat leipään luksusta! Muutenhan tämä leipä onkin maultaan arkisin banskuleipäkokeiluistani (sämpyläjauhot). Vaniljasokerin skippaaminen muuttaa leivonnaisen luonnetta merkittävästi. Olikin hyvä idea jättää se pois, sillä vaniljaan alkaa jo melkein tympääntä. Ei sitä nyt ihan joka paikkaan tarvitse änkeä, vaikka se hyvälle maistuukin!



Sämpylämäinen banaanileipä

3 banaania
2 munaa
0.5 dl glögi- tai mehutiivistettä (punaista)

0.5 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
3 dl sämpyläjauhoja
reilu 1 dl kaurahiutaleita
(kaakaonibsejä ja kuivattuja banaanilastuja pinnalle)

Muusaa banaanit haarukalla, ja haarukoi banaanisoseen joukkoon myös munat ja tiiviste. Sekoita sitten toisessa astiassa keskenään kuivat aineet. Yhdistä kosteat ja kuivat ainekset, ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaaviloi massa öljyttyyn (leipä)vuokaan ja paista 175 asteessa 40-45 minuuttia. Varmista kypsyys hammastikun avulla.

4 kommenttia:

  1. voisko ton glögi/mehutiivisteen korvata ihan vaan vedellä? :o tai jollain muulla nesteellä? ja sori jos kyselen tyhmiä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole lainkaan tyhmä kysymys! Ja saa täällä tyhmiäkin kysellä, jos semmoisia keksii. ;)

      Voit käyttää reseptiin mitä vain nestettä, vaikka maitoa. Mutta voit ihan hyvin jättää koko nesteenkin pois. (Sillä tavoin minä yleensä banaanileivän teenkin.) Tämä taikinatyyppi ei ota nokkiinsa mistään pienistä muunnoksista. Jauhotkin voi valita ihan mieltymysten mukaan.

      Mutta tosiaan, jos et mausta leivonnaista glögillä tms. suosittelen paria teelusikallista vaniljasokeria, kanelia ja/tai inkivääriä. :)

      Poista
    2. kiitos paljon neuvosta! :) jätin nesteen pois ja laitoin kanelia ja tuli tosi hyvää.

      Poista
    3. Hauska kuulla, että onnistui. Rohkeus palkitaan ja kokeilemalla oppii. :)

      (Joskus kyllä opitaan kantapään kauttakin, mutta eipä siinäkään yleensä isoja vahinkoja tapahdu... :D)

      Poista